Elgázolt a vonat egy embert Ceglédnél. A MÁV tájékoztatása szerint még a 4-es főutat is le kellett zárni a helyszínelés idejére. A közúti forgalmat is elterelik.

Gázolt a vonat

Kedden este a Szolnokról 17:45-kor Kecskemétre elindult személyvonat (7643) Cegléd és Abony között elütött egy embert – írja közleményében a MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késnek a vonatok

A helyszínelés végéig – várhatóan éjszakáig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ezen a szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon az esti járatok menetideje 20-40 perccel megnövekedhet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elterelik a forgalmat

A vonat a vészfékezés után a 4-es főút vasúti átjárójában állt meg, ezért a közúti forgalmat elterelik. Forgalmi változások vannak a környéken.

Átszállítják az utasokat

A balesetben érintett személyvonat (7643) a Cegléd-Kecskemét szakaszon is kimarad. A Kecskemétről 19:11-kor induló személyvonat (7628) nem közlekedik. A gázolásban érintett vonat utasait átszállítják egy másik vonatra a katasztrófavédelem segítségével.

Tragédia Budapesten

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfő reggel 7.19-kor érkezett a bejelentés, miszerint egy 20 körüli férfi és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett. 

Elsodorhatta őket egy szerelvény

A később az is kiderült, hogy a jelekből arra lehet következtetni, hogy a fiatalok együtt italoztak a vasúti átjárónál. Erről árulkodik egy hátra hagyott üveg bor és egy fekete színű hátizsák. 

Felmászhattak az átjáró korlátjára

A fiatalok az átjáró korlátján iszogathattak, és vélhetően figyelmetlenek voltak. Amikor a vonat érkezett, hajnalban elgázolta őket. A MÁV szóvivője elmondta, hogy akkor is bekövetkezhet tragédia, ha csak túl közel van valaki egy elhaladó szerelvényhez.

Elsodró hatás keletkezhet

A szakértő szerint, ahogyan a vonatok közlekednek, tolják maguk előtt a levegőt, ilyenkor pedig keletkezhet egy elsodró hatás. A szakmabeliek elsodrási határnak nevezik azt a szakaszt, ami fel is van festve a peronokon. Ezért is életveszélyes a biztonsági sávon belül tartózkodni akkor, amikor vonat érkezik vagy amikor megállás nélkül áthalad egy szerelvény a vasúti vágányokon.

Nem vette észre a vonat vezetője a balesetet

A MÁV szerint nem a mozdony elé estek a fiatalok, ezért a vonat vezetője nem is vette észre a balesetet. Tovább haladt, élettelen testüket egy másik mozdonyvezető észlelte a sínek mentén. Még jelenleg is vizsgálják, hogy melyik vonat gázolhatta el a két fiatalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció