Mindenkivel előfordult már, hogy elhagyott valamit. Nekik lehet segítség egy kifejezetten elveszett tárgyakra specializálódott online közösség.

Valaki telefont talált és visszajuttatná a Elvesztettél valamit? Itt megtalálhatod!gazdájának, más egy ékszerről írja, hogy ugyan nem egy családi arany, de a kis nyakláncocska, amit az egyik áruház menzáján hagytak, talán fontos valakinek.

Már több mint 41 ezer tagja van a Pesten találtam elnevezésű Facebook csoportnak. Aki elhagyta a bérletét, kulcsát, pénztárcáját, telefonját és ki tudja még mit, itt jó eséllyel megtalálhatja.

A legtöbb tárgyat a BKV járművein hagyják el és találják meg. Annak, aki a fővárosban közlekedik, biztosan hasznos lehet ez a facebookos csoport.

A közösségi média egyenlő esélyt ad egy kis kendőnek és egy drágább mobilnak is. A posztokat elnézve nagyjából 40 ezer ember esetében jól működik az önkéntesség és a segíteni akarás.

Egy facebookra felkerült elveszett tárgy ugyanis nem csak arról tanúskodik, hogy a tulajdonosa megfeledkezett róla, vagy nem figyelt rá, hanem arról is, hogy aki megtalálta becsületes ember, jót akar, segítő szándék van benne. Ez az „adni jó” effektus egyik változata.

Ha valaki gyermekjátékot vesztett el vagy éppen talált az utcán vagy egy parkban, akkor nekik ajánljuk a szintén a Facebookon működő Országos Rongyimentő Szolgálatot. Itt sok-sok elfelejtett játékot lehet megtalálni.

Kiemelt kép: illusztráció