Szerdán 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja – jelentette be közösségi oldalán Szvoboda Bence csapata, HTS. A klasszis motokrossz-versenyző a hétvégén szenvedett végzetes balesetet egy csehországi versenyen. A sportoló olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy nem maradt esélye az életben maradásra. 31 évet élt.

Emlékezzünk!

„Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában. Emlékezzünk az emberre, aki az akarat és a kitartás szimbóluma volt. Aki nem adta fel soha, és mindig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki magából” – írták a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Nagyra becsülte családja szeretetét

„Emlékezzünk a barátra, aki csibészes mosolyával mindig jókedvre tudta deríteni a körülötte lévőket. Emlékezzünk a fiúra, aki mindig nagyra becsülte családja szeretetét és támogatását” – folytatták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elviselhetetlen a fájdalom

„Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket. Az Isten adjon megnyugvást a szeretteinek, és az őt gyászolóknak! Szvoboda Bence 31 évet élt. Nyugodj békében, Bajnok!” – zárul a csapat megemlékezése.

Elesett, majd elgázolták

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a magyar klasszis a múlt hétvégi cseh motocross bajnokság első futamában elesett és a mögötte érkező versenyző elgázolta. Szvoboda életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a prágai kórházába, ahol a legjobb orvosi ellátást kapta. 

Elszakadt egy ér az agyában

A crossnews.at tudósítása szerint a HTS KTM versenyzőjét elgázolta egy másik motoros és súlyosan megsérült a koponyája. A helyszínről származó információk szerint elszakadt egy ér az agyában. Bencét vasárnap megműtötték, kritikus állapotban feküdt a kórházban.

Nem volt esélye

Csapata, a HTS Team közösségi oldalán egy kommentben reagált a szurkolók üzeneteire. „Meghat minket a szeretet, amit Bence irányába tanúsítotok az elmúlt napokban. Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát, de halottnak nem tekinthető addig, míg a szíve ver, így a halálhírét sem jelenthetjük be addig.”

Édesapja is motokrosszozott

Szvoboda Bence Balatonberényben nőtt fel és Kaposváron élt. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző. A fiú motokrossz rajongása 8 éves korában kezdődött, amikor szüleitől egy automata Malagutim krosszmotor kapott, amivel balatonberényi házuk udvarán tanult meg motorozni, 9 évesen pedig már krosszbajnokságon indult.

Kiemelkedő eredmények

Szvoboda Bencét napjaink egyik legjobbjaként tartották számon a sportágában: tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző és Európa-bajnoki dobogós volt.

Szenvedéllyel élt

„Ha nincs szenvedélyed, amiért érdemes meghalni, akkor nincs semmid, amiért érdemes élni” – nyilatkozta egyszer a klasszis sportoló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Élt 31 évet

Kiemelt kép: Szvoboda Bence. Fotó: Facebook