A rendőröket péntek este riasztották, hogy egy embert látnak a Dunában, a Petőfi hídnál. A vízirendőrök megtalálták a 40 éves férfit.

Kellett a segítség

A 40 éves férfire a Boráros tér kövezésénél bukkantak rá, amire saját maga mászott ki, azonban a meredek parton már nem tudott feljutni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Kopaszi gátnál rakták ki

A rendőrök ezért a férfit hajóval a Kopaszi gáthoz vitték, ahol átadták a mentőknek. Az elsődleges adatok alapján sérülése nem keletkezett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két hete komoly felszerelést kaptak a rendőrök

Három jetskít és egy új hajót kapott a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság június közepén, akik akkor beszámoltak az idei tapasztalatokról is.

Videón az új járművek

Eddig nem volt nagy baj

A rendőrség adatai szerint júniusig nem történt még tragédia; akik bemerészkedtek a Dunába, ezt kijelölt fürdőhelyen tették. Idén eddig húsz embert mentettek ki a folyóból, közülük négyen közvetlen életveszélyben voltak. Az új jetskík még hatékonyabbá teszik a mentést, hiszen akár 110 kilométeres óránkénti sebességgel is képesek haladni.

Vízirobogó

A rendőrség felvétele

Jó tanácsok

A BRFK felhívta a figyelmet arra is, hogy felhevült testtel tilos hirtelen vízbe ugrani. Szabad vizekben 6 éven aluli, illetve úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen közelében, a felügyelete mellett fürödhet.  

Komoly bírságot lehet kapni

Ha valaki megszegi a szabályokat, például tilos helyen fürdőzik, szabálysértést követ el és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható – olvasható a BRFK közleményében.

Címlapfotó: police.hu.