Tizenhatról tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a csütörtökön ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a somogyi nőnek a büntetését, aki megölte újszülöttjét tavaly októberben.

Őrizetbe vettek egy asszonyt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tavaly októberben, hogy halott csecsemőt találtak Bábonymegyeren. A rendőrök az esettel kapcsolatban egy fiatal nőt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő. A nyomozók az asszonyt őrizetbe vették, és emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény körülményeit szakértők bevonásával a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többgenerációs házban élnek

A család nem élt rossz körülmények között, egy többgenerációs családi házban laktak a faluban, és a környéken élők nem tudtak róla, hogy veszekedtek volna. A pár több gyermeket nevelt, három az anya első kapcsolatából született, és volt egy közös gyermekük a jelenlegi élettársával.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tagadta terhességét

A környezete nem tudott arról, hogy a 26 éves nő újra terhes, ő pedig tagadta, hogy gyermeket várna. A szülés körülményeiről jelenleg nem sokat tudni, a halott csecsemőt egy faházban találták meg.

Névtelen bejelentés érkezett

A rendőrség fedezte fel a kisfiú holttestét, miután erről névtelen telefonos bejelentést kaptak. Az anya tagadta a bűncselekmény elkövetését, a nyomozóknak pedig nem tett vallomást. A csecsemő halálát nem ellátatlanság, hanem bántalmazás okozta a gyermek halálát. A nő egy nadrággal megfojtotta az újszülöttet, holttestét pedig szemeteszsákba tette és egy ingatlan udvarán elrejtette.

Első fokon 16 év

A Kaposvári Törvényszék idén májusban tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a nőt, büntetését tizenhat év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésben határozta meg azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Enyhítették a büntetést

A nő és védője felmentésért, illetve enyhítésért bejelentett fellebbezése miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést az enyhítő körülmények túlsúlyára figyelemmel eltúlzottan súlyosnak találta, továbbá az ítélet a táblabíróság szerint a hasonló ügyekben követett bírói gyakorlatnak sem felelt meg, ezért a vádlott büntetését tíz év, szintén fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta – áll a közleményben.

Csecsemőgyilkosság

Csecsemőgyilkosság történt Kiskunfélegyházán is. Egy erősen vérző édesanyához riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a nő nemsokkal korábban egy gyereknek adott életet. 

A WC-ből került el a holttest

Ezután a csecsemőt is megtalálták, a WC-ből került elő, gyilkosa ugyanis le akart húzni a testet a csatornába. Később kiderült, hogy a nő szívességből élt egy idős férfinál és az ő lakásában történt az eset. Az szívességi lakásadó már csak azt látta, hogy hajnalban csupa vér minden.

Jöttek a mentők

Benyitott a fürdőszobába és akkor szembesült azzal, hogy a nő szült. Az asszony a csecsemőt éppen a WC csészébe dugta. Ekkor hívta a mentőket a férfi, akik már csak a halott újszülött testét tudták kiemelni a szaniterből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció Fotó: police.hu