Egy évvel ezelőtt halt meg súlyos, hosszú betegsége után Lang Györgyi. Az énekes-színésznő élete során sokszor beszélt barátnőjéről és annak lányáról, de nyilvánosan soha nem mutatkozott vele. Most megszólalt a 18 éves Sári, akit Györgyi és a lány édesanyja közösen neveltek fel.

Szivárvány családban nőtt fel

„Szivárványcsaládban nőttem fel. Apukámat is ismerem, ő is részt vett és vesz a nevelésemben, de én Anyával és Györgyivel alkottam egy szűk családot. Azt szoktam mondani, nekem egy apukám és két anyukám van, illetve  sajnos csak volt. Györgyi meghalt, amit egy év után sem tudok feldolgozni” – el a Story magazinnak Sári.

Közös gyermeket szerettek volna

A lány édesanyja és Györgyi régóta éltek együtt, amikor úgy döntöttek, szeretnének közös gyereket, ám abban az időben ez nem volt olyan egyszerű. „Kerestek egy apukát, és elkezdődött a mi szivárvány- és patchwork családunk története. Amikor anyukámnak egy éjjel jöttek a szülési fájásai, éppen kártyaparti volt nálunk… Befejezték a kört, majd Györgyi rohant vele a kórházba, délben megszülettem, és még aznap délután elsőként ó vett a karjába” – mondta a 18 éves lány.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Pa-dö-dö-vel nőtt fel

Ezután, ők hárman éltek együtt. „Ritkán bíztak másra, inkább mindenhova vittek magukkal: csecsemőként ott feküdtem a mózeskosárban a Pa-dö-dő-koncerteken, később a tánckarba is bevettek, utaztunk, jártuk a világot. Egyiptomra, Amerikára már én is emlékszem, akkor már nagyobb voltam, ott többször jártunk. Nem hármasban, hanem többnyire hatalmas társasággal. Falusi Marival, a táncosok, jött az egész zenekar, a barátok, a nagyobb családunk, óriási csapat volt együtt, amit én nagyon élveztem”.

Györgyi imádta Sárit

A most érettségiző lány azt mesélte, Györgyi lakásában éltek, amelyet halála után is megtartottak.  Havonta egyszer ott találkozik az egész nagy csapat. Most épp a kertet és a teraszt takarítják.  „Györgyi sokat mesélt nekem a gyerekkoromról, állítólag végtelenül kedves, kíváncsi kislány voltam, de olykor hisztis, amit nehezen viselt. Olyankor csak annyit mondott: „Sári, hagyd már abba!”

Közös tanulás

„Imádott engem, én őt, volt, hogy engedékeny volt, de volt, hogy szigorú. Nem szerette, amikor rendetlenséget hagytam magam után, túl sok játékom volt, és hajlamos voltam szanaszét hagyni azokat. Györgyi viszont rendmániás volt. Sokat foglalkozott velem: amikor iskolás lettem, együtt tanultunk, főleg irodalmat. Bár nem tartotta fontosnak, hogy jó jegyeket hozzak haza, a házi feladatom megírásánál mindig ott ült az asztal másik oldalán”.

Nem volt betegségtudata

Sári még pici kislány volt, amikor kiderült, hogy Györgyi sclerosis multiplexben szenved. Így gyakorlatilag csak kerekesszékesként emlékszik rá nevelt lánya. „Györgyi soha nem panaszkodott, a betegségtudat hiányzott belőle, tele volt humorral, vidámsággal, nagyokat tudott nevetni és nevettetni. Teljes értékű anyaként tekintettem rá. Györgyivel mindig abban hittünk, hogy a szklera elmúlik, és újra jár majd, de ezt megnehezítette, hogy 2021-ben kapott egy sztrókot, attól kezdve rohamosan romlott az állapota”.

Színésznőnek készül

Miután sztrókot kapott Györgyi, továbbra is tartotta a lelket családjába. Sári azt mondja, édesanyjának és Györgyinek köszönheti, hogy családcentrikus lett és ő is nagyon szeretne saját gyermeket. A lány színésznőnek készül.

Györgyi utolsó napja

„Sokat voltam itthon Györgyivel, de aznap, amikor meghalt, sajnos, nem. Előadáson voltam, majd amikor kijöttem a színházból, hívott az anyukám, és zokogva mondta, hogy meghalt Györgyi. Rohantam vissza Budapestre. A szívemmel reménykedtem, hogy túlél mindent és mindenkit, de az eszemmel tudtam, egyszer vége lesz. Egy éve, hogy meghalt, de nekem most is a mindennapjaim része. Györgyi nagyon hiányzik, szeretem, sokat kaptam tőle, sokat tanultam tőle az életről, az elfogadásról, sok szempontból a példaképem”.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: