Kutyasétáltatás közben tűnt el az a 6 éve kislány, akit hétfő reggel az egyik repülőtér közelében talált meg egy siklóernyős. Zóra, a csodával határos módon maradt életben, az éjszakát 3 fokban, a szabadban töltötte, összesen 10 kilométert gyalogolt. Megtaláltuk azt a siklóernyőst, aki rábukkant a kislányra.

Minden egy Facebook-csoportból indult

Van egy kisebb csoportja a motoros siklóernyősöknek itt Győr-Moson-Sopron megyében, ide tette fel vasárnap este az egyik barátom, hogy eltűnt egy hatéves kislány – elevenítette fel portálunknak nyilatkozva a történteket Mehringer Szabolcs. Ekkor indult meg a szervezés. Vasárnap este nem tudtak repülni, azonban hétfőre már tervekkel a zsebükben vághattak neki a keresésnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyors reggeli megbeszélés után a levegőbe emelkedett

Szerencséje volt, mivel ő lakott legközelebb a péri repülőtérhez. Ezt követően megbeszélték a mentésirányítóval a részleteket, milyen területen tud repülni, ugyanis több drón is volt a légtérben, amelyek ugyancsak a kislányt keresték. Az eligazítást követően a péri repülőtéren tudott felszállni, hétfőn reggel fél fél kilenckor.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szinte azonnal megpillantotta

Szerencsére a kutatás nem tartott sokáig, szinte azonnal megpillantotta a közelben a gyereket, amint felemelkedett. „Igazából négyszáz métert odébb kellett repülnöm, a kislány mellett leszállni és azonnal megkezdtem vele az ismerkedést” – fogalmazott.

Zóra semmit sem tudott

Mehringer Szabolcs megjegyezte, a kislány nem tudta, hogy eltűnt. „Úgy fogta fel az egészet, hogy elsétált egy tanyáról, azt sétált, sétált, majd álmos lett és valahol el kellett aludnia”. Egy bokros-fás részen szenderült álomba, reggel felkelt és még mindig nem tudta, hol van.

Fázott, ezért a siklóernyőbe csomagolta be

„Bemutatkoztam, odamentem, mondtam, nyugodj meg, érted jöttem, nagyon sokan keresnek téged, anyukád, apukád nagyon izgul érted” – idézte fel, mit mondott neki. Ezt követően felmérte egészségügyi állapotát. Szerencsére nem esett baja, ugyanakkor fázott. A problémát azzal oldotta meg, hogy odaadta saját ruháját, emellett a siklóernyőbe csomagolta be. Én többet sírtam, mint ő, amikor megtaláltam – tette hozzá.

Ez volt a legjobb módszer

Nem sokkal később már megérkeztek a mentőalakulatok. Mehringer Szabolcs kitért arra is, hogy a motoros siklóernyősök sokkal jobb helyzetben vannak, mint egy drón. Annak ugyanis van egy látószöge, a képminőségen pedig vagy ki lehet venni egy dolgot vagy nem és messzire sem lehet vele ellátni. Azonban ha felemelkedik egy motoros siklóernyő, akkor azonnal két kilométerre tudnak kitekinteni , amivel szabad szemmel tudnak pásztázni, éppen ezért sokkal hatékonyabb ez a módszer.

A keresési határon kívül volt

Emellett a szerencse is melléjük szegődött: amikor rábukkant a kislányra, akkor a keresési határvonalon kívül esett. Vagyis esélyük sem volt megtalálni, mivel kívül volt a kutatási körön. Ezt akkor tolták ki, amikor Szabolcs felszállt. „A kislány szerencséjére csak légi felderítéssel lehetett megtalálni” – összegzett.

Gyakran játszott a ház körül

T. Zóra egy 5 hektáros körbekerítetlen tanyáról tűnt el november 13-án vasárnap délután négy körül. Az eddigi információink szerint a kislány gyakran játszott egyedül a ház körül, s időnként kiabáltak egymásnak a szülőkkel. Fél négykor még válaszolt a kérdésre, négykor viszont már nem kiabált vissza – írta a kisalföld.hu.

Az édesanya köszönetet mondott

„Megtalálta egy siklóernyős Mehringer Szabolcs, akinek szívből hálásak vagyunk! Köszönet MINDENKINEK, aki eljött és velünk együtt kereste Zórát Nagyok vagytok!!!” – írta a kislány édesanyja Facebook oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A földön is keresték

(Kiemelt képünkön T. Zóta látható, forrás: Facebook.)