Felépülése óta újra gőzerővel dolgozik Bodrogi Gyula. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész több színdarabban is játszik, a nyáron pedig újra kamera elé állt. A legendás művész azt mondja: őt az élteti, hogy a színpadon lehet, és szórakoztat vagy éppen elgondolkodtat. Bodrogit hamarosan láthatja a publikum Molnár Ferenc Egy, kettő, három – Az ibolya című darabjában.

Most már jól van

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy bár voltak egészségügy problémái, már jól van Bodrogi Gyula. A Kossuth-díjas művész egy súlyos balesetből épült fel, hiszen tavaly, egy próba közben elesett és két bordája tört el. Három hónappal később pedig sérvvel kellett operálni. Májusban mentőt kellett hozzá hívni. és ez még nem minden: a Nemzeti Színház 89 éves művészének bevizesedett a tüdeje. Egészen az intenzív osztályig jutott, de a gyors orvosi közbeavatkozásnak köszönhetően gyorsan felépült. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Addig színész, amíg játszik

Bodrogi Gyula korábban azt mondta: egy színész addig színész, amíg játszik, addig él. Amikor tavaly nagyon beteg volt, az járt a fejében, hogy őt várja a színpad, a közönség. Az biztos, egy emberként aggódott érte az ország, amikor kórházba került. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

 „Én már jártam odaát”

 „Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott. Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt” – emlékezett vissza Bodrogi Gyula.

Arra ébredt, hogy megmentették

„Később arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem. És hogyha szeret, akkor be is tartja, hogy addig éljek, amíg meg nem halok. De addig éljek, hogyha ez lehetséges” – fűzte hozzá.

Okosórán tartja a kapcsolatot

 „A családtagjaim többet dolgoznak, mint én, de azért igyekszünk találkozni. Nemrég kaptam tőlük egy okosórát, amit hordok is, de alig értek hozzá. A párommal, Angélával pedig, ha én nem dolgozom, akkor mindig együtt megyünk mindenhová” – fogalmazott a népszerű művész.

Sztárparádé

Igazi sztárparádét ígér a most készülő új magyar film, a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték. Kern András a főszereplő, de a filmvásznon feltűnik Pogány Judit, Koltai Róbert, Bánsági Ildikó, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás. A krimi-vígjátékban egy színészotthon lakói a főszereplők, ahol gyilkosság történik. Az egyik idős színész saját szakállára nyomozni kezd, egymás után kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat.

Hatalmas népszerűség

Bodrogi Gyula ma is hatalmas népszerűségnek örvend. Egy nyíregyházi vendégszerepléskor például addig ünnepelték a darab végén, hogy már be kellett hozni neki egy széket. „Még most is beleborzongok, álltam a színpad elején és áradt felém a szeretet, majdhogynem kézzel fogható volt” – mesélte a művész.

Ezt nem lehet megunni

„Több százszor átéltem már ezt, de ezt nem lehet nem unni és nem lehet félvállról venni. Engem ez éltet, hogy színpadon vagyok és szórakoztatok, vagy épp elgondolkoztatok. Most is készülök a Nemzeti Színházban egy nagy bemutatóra, van is bennem vizsgadrukk” – mondta a Borsnak.

Szeptember 26-án lesz a bemutató

Molnár Ferenc Egy, kettő, három – Az ibolya című darabját mutatják be szeptember 26-án, és a legendás művész ezekben a napokban próbákra jár.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bodrogi Gyula. Fotó: MTI