Bővíti két fontos járatát a BKK. Hosszabb útvonalon, a Jégmadár utca helyett a Balatoni út/Háros utca kereszteződéségig járnak az 58-as és a 158-as buszok 2022. március 5-étől.

Körforgalom

A vonalhosszabbítás annak köszönhető, hogy nemrégiben átadták a Balatoni út és a Háros utca új, körforgalmú csomópontját, így a helyszínen lehetőség nyílik a járművek fordulására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jégmadár utca

Március 5-étől a Jégmadár utcánál a 141-es buszok megállójában lehet felszállni az 58-as és a 158-as buszokra – írta a BKK.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A budafokiak örülhetnek elsősorban

Az útvonalak hosszabbításának köszönhetően könnyebbé válhatnak a környéken lakók mindennapjai, egyúttal javulnak Kőérberek, Erdődűlő és Budafok-Felsőváros közlekedési kapcsolatai.

Egyenest a Móriczra

Az 58-as busz a Móricz Zsigmond körteret, Újbuda központját, illetve a Kelenföld vasútállomást, a 158-as busz a Savoya Park bevásárlóközpontot köti össze a XXII. kerület kertvárosi részével.

Az útvonal

Más irányba is javul a közlekedés

Az új Balatoni úti végállomásnál mindkét járat átszállási lehetőséget biztosít ezentúl a Budatétény és Kelenvölgy felé közlekedő 150-es buszokkal – írta a Budapesti Közlekedési Központ.

Ez is érdekelheti

Hétvégi korlátozás

A szentendrei (H5-ös) HÉV szombaton 7.45-től vasárnap 19.15-ig csak Kaszásdűlő és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekedik karbantartás miatt. A Batthyány tér és Kaszásdűlő között a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni – olvasható a közleményben.

Címlapfotó: Kemenymate/wikipedia