Tegye lehetővé a kormány a koncertek megtartását, ha a beoltottak száma eléri a 4,5 milliót – kérik a magyar zeneipar menedzserei. Pár napja Hernádi Judit lánya, a Honeybeast együttes énekese, Tarjányi Zsófi azon akadt ki, hogy már szinte mindent lehet védettségi igazolvánnyal csinálni, csak koncertet tartani nem.

40 százalékos átoltottság

A magyar zenei menedzserek azt kérik, hogy 4,5 millió beoltottnál tegye már végre lehetővé a kormány a koncertek megtartását is. Mint fogalmaztak: A járványhelyzet biztató alakulása, köszönhetően a magyar társadalom immár 40%-os átoltottságának, lehetővé tette, hogy végre, ha szakaszosan is, de újrainduljon az élet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Védettségi igazolvány

Védettségi igazolvánnyal számos szolgáltatás vált elérhetővé, így olyan kulturális intézmények is látogathatóak mint a mozik, múzeumok, és a színházak is. A ZEME, a mintegy 300 hazai zenei produkciót képviselő Zenei Menedzserek Egyesülete felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar kultúra szerves részét képező könnyűzene egyik fontos szegmense kimaradt a nyitás mostani fázisából. FONTOS: Rusvai Miklós virológus elmondta mire figyeljünk, hogy a nyitásból ne betegség és dráma legyen

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem engedélyezték

Meglepő, hogy közönség előtti könnyűzenei koncerteken, hivatalos elnevezéssel zenés, táncos rendezvényeken még védettségi igazolvánnyal sem lehet részt venni, azok megtartása egyelőre nem engedélyezett.

Biztonságos kikapcsolódás

A ZEME álláspontja szerint a zenés, táncos rendezvények ugyanolyan biztonságos kikapcsolódást nyújtanak a védettséggel rendelkező közönség számára, mint egyéb – már engedélyezett – kulturális szolgáltatások. Ezt több külföldi tesztkoncert is bebizonyította – írták.

Sok 10 ezer ember

Kérik a Kormányt, hogy segítse a zeneipart azzal, hogy megosztja a szakmai szervezetekkel a koncertek nyitására vonatkozó terveiket, hogy tervezhető legyen annak a sok tízezer embernek a munkája, akik ebben a szektorban próbálnak megélni.

Hernédi Judit lánya kiakadt

Az április végi nyitás kapcsán pár napja Hernádi Judit lánya, a Honeybeast együttes énekese, Tarjányi Zsófi nagyon kiakadt. Így fogalmazott a közösségi oldalán: „Ennyi. Mehetünk kapálni. 60 000 ember van leszarva, 60 000 ember nem dolgozik kb. egy éve, 10 hónapja összesen: zenészek, színpadi szakemberek, szervezők” – írja az énekes, majd így folytatja:

Pofára ejtés

„Bár tudnám, hányszor fognak még pofára ejteni! Mi az, hogy bemehetsz maszk nélkül egy moziba, miközben szabadtéren nem tudsz elmenni egy koncertre? Lehet, nem kéne irkálnom ilyen posztokat, maradhatnék jó kislány, de van egy határ. Azt hiszem, nálam most jött el. Elegem van! Én itt most nem fogok káromkodni. Azért sem” – fogalmazott a Honeybeast énekese. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az énekesnővel és az édesanyjával készült videó

Itt az énekesnő posztja

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból