Talán soha eddig ennyi tanár nem hiányzott a rendszerből mint most, ráadásul mostantól tudni sem fogunk róla. Az Oktatási Hivatal ugyanis a jövőben már nem fog tájékoztatást kérni az iskoláktól a betöltetlen álláshelyeket illetően, így sem a nyilvánosság, sem pedig a szakszervezetek nem fogják tudni, honnan, mennyi tanár hiányzik.

Nem mérik

Egészen elképesztő, de a közoktatási intézmények statisztikai jelentésében októbertől már nem mérik, hogy az országban jelenleg hány tanári állás várakozik betöltésre. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem fog megjelenni

Az információt innentől kezdve az Oktatási Hivatal oldalán sem fogják megjeleníteni, s bár a pedagógushiány mint probléma továbbra is feltehetően fennáll majd, ekkora nyilvánosságot nem fog kapni, mint eddig.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondja a PSZ elnöke

Az ügy kapcsán az RTL-nek megszólalt Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke is, aki elmondta: „A kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nemlétezővé tenni a problémát.

Rejtve marad

A szakszervet elnöke úgy véli az adatokból eddig sem lehetett túl sok mindent megtudni, példának okán a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma is rejtve maradt, mostantól pedig tanárhiányra vonatkozó adatok sem lesznek nyilvánosak.

Óraadókkal játszanak

Totyik Tamás szerint annak is hiányként kellene szerepelnie, amikor óraadókkal, hogy próbálnak játszani, továbbá azt sem szabadna titkolni, hogy a túlmunkákkal miként próbálják eltakarni a problémákat.

Megy a ködösítés

Az elnök arról is beszélt, a kormány vélhetően nem akarja a valóságot tudni ebben a kényes kérdésben, hiszen a státusztörvény miatt beindul felmondásihullám miatt csak a ködösítés tűnik járható útnak.

Nem jött érdemi válasz

Az, hogy az adatkérés leállítása valóban kormányzati kérés volt-e, nem tudni, ugyanis az RTL kereste az Oktatási Hivatalt az ügyben, ám érdemi válasz nem érkezett. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Kirúgták tanári állásából a csepeli polgármesterjelöltet: szolidaritott korábban elbocsátott kollégáival, végül neki is mennie kellett

Kiemelt kép: