Dukán András Ferenc levelet kapott a tankerületi vezetőtől, amelyben arról értesítették: elbocsátják tanári állásából. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje néhány órája tette közzé az erről szóló hírt közösségi oldalán. Azt írta, kevés ehhez mérhető fájdalomban volt eddig része.

Lesújtó tartalmú levelet kapott a középiskolai tanár

Dukán András Ferenc a Momentum oktatáspolitikusa és egyúttal középiskolai tanárként is dolgozott. A csepeli polgármesterjelölt számára Marosi Beatrix tankerületi vezető levelet küldött. Ebben közölte vele, hogy elbocsátásra kerül tanári állásából. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szolidaritott a kollégáival

A tanár szolidaritást vállalt a korábban elbocsátott kollégáival. Ennek okán december óta nem tartotta meg az óráit. Végül erre hivatkozva bocsátották el az állásából Dukán András Ferencet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többször is kereste Dukán András Ferenc a tankerületi vezetőt

Dukán András Ferenc a közösségi oldalán azt írta, az elmúlt félév során több alkalommal is megpróbált kapcsolatba lépni a tankerületi vezetővel. Kért tőle személyes találkozót is, ám nem járt sikerrel. Marosi Beatrix e helyett elbocsátotta.

Ez Dukán András Ferenc véleménye

“Kirúgott, de a szemembe nézni, a kérdéseimre válaszolni nem mert. Kirúgott, mert tudja, hogy december elseje óta azért nem tartom meg az óráimat, mert igazságtalanul elbocsájtott kollégáimnak még mindig nem szolgáltattak igazságot” – írta meg véleményét közösségi oldalán a középiskolai tanár.

Elmondta, miért nem tartotta meg az órákat

A csepeli polgármesterjelölt októberben nyilvános ígéretet tett több kollégájával együtt, hogy határozatlan ideig beszüntetik a munkát, ha valakit elbocsátanak. Voltak, akik azóta felmondtak, mások másképpen tiltakoztak. Hangsúlyozta, ő mindig betartja a szavát, így tett most is.

Fáj neki, ami történt

“Nekem viszont kevés ehhez mérhető fájdalomban volt részem életemben” – mondta Dukán András Ferenc. Tíz éve tanított, az osztályát nagyon szerette. Ugyanakkor azt érezte helyesnek, ha nem hagyja megtörni magát.

Ez a célja

Dukán András Ferenc elárulta, mi a céja: “… tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris” – írta közösségi oldalán. Elmondta azt is, hogy imádja Csepelt és a vendéglátást, ami a tanításon kívül a másik nagy szenvedélye. Van egy pizzériája, ahol társtulajdonos, ennek kapcsán azonban szerinte lejáratás indult ellene a jelenlegi polgármester részéről.

Ezek is érdekelhetnek!

Beszélt a számokról

A pizzériából társtulajdonosként havi 100 ezer forint nyereség jut rá, állítja Dukán András Ferenc. Hangsúlyozta, ezt a pénzt nem vette ki a cégből, hanem fejlesztésekre és stabil működésre fordítják. Nem extra profit szerzésre törekszik elmondása szerint, hanem, “a jó minőségű csepeli pizza és a baráti hangulatú vendéglátás a cél” – írta. Ezen felül munkát akar biztosítani a fiataloknak, ahol bevonják őket a döntések meghozásába.

Erre vágyik

“Nem akarok mást mint igazságot tanártársaimnak és végre emberséges, őszinte önkormányzatot Csepelen” – zárta gondolatait a csepeli polgármesterjelölt. Kéri a csepeliek bizalmát a pizzáik és politikai munkája kapcsán egyaránt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dukán András Ferenc- Forrás: Dukán András Ferenc Facebook-oldala