Az elmúlt napok embertelen hőségét követően sokan megváltásként várták a lehűlést. A zivatarfelhők már gyülekeznek, dél felől érhetik el a fővárost. Nem köszönt be azonban még az ősz, a hétvégén ismét strandidőre lehet számítani.

Tegnap este már komoly viharok voltak az országban

Viharos front érte el hazánkat hétfő este. A Dunántúlon sok helyen viharos széllel, sűrű villámlással érkezett meg a hideg. Volt, ahol cseresznye, másutt dió nagyságú jégeső hullott az eső mellett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mecsekpölöskén komoly jégeső pusztított

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újabb zivatarokra van kilátás

A mai napon országszerte bárhol kialakulhat zivatar. A felhők dél felől, több hullámban érkeznek, és hamarosan Budapestet és környékét is elérhetik. Az Országos Meteorológiai szolgálat szerint perceken belül elérheti a felhőrendszer a fővárost.

Zivatarveszély miatt riasztás van érvényben

Az ország középső részén, így Budapesten és Pest vármegyében is zivatarveszély miatt riasztást adott ki az OMSZ. A nyugati és a keleti határhoz közel élők biztonságban érezhetik magukat. A Duna-Tisza közén, egészen Budapest déli határáig felhőszakadásra is kilátás van néhány órán belül.

A radarkép szerint hamarosan leszakadhat az ég Budapest felett

Az Időkép radarján jól látható, hogy dél felől közelíti meg a fővárost az ítéletidő. A felhők több hullámban érkeznek. A meteorológiai előrejelzések szerint egészen délután 15:00-ig lehet számítani égi áldásra Budapesten és a környező településeken.

Holnap is hasonló időjárásra van kilátás

Szerdán elsősorban északon, majd északkeleten és keleten kell főként zivatarok kialakulására számítani. A szél sok helyen élénk lesz. Nem lesz azonban hideg, Budapesten délután 27 fokig emelkedhet majd a hőmérséklet.

A hétvégén ismét strandidő lesz

Az előrejelzések szerint a lehűlés csupán átmeneti. Pénteken, szombaton és vasárnap ismét 30 fok körüli csúcshőméréskletre kell számítani. Magas lesz az UV-sugárzás is.

Ezek is érdekelhetnek!

A jövő héten még nyárias lesz az idő

A középtávú előrejelzések szerint a jövő hét elején még 28-29 fok körüli csúcshőmérsékletekre kell számítani a fővárosban és az agglomerációban. A hét vége felé már csökkenhetnek a csúcsértékek. Záporok gyakorlatilag bármelyik nap előfordulhatnak a jövő hét folyamán.

Lassacskán beköszönt az ősz

A hosszabb távú előrejelzések kapcsán mindig van némi bizonytalanság. A meteorológusok ugyanakkor most úgy látják, hogy enyhe lesz a szeptember. Csak a hónap második felében csökkenhetnek a csúcshőmérsékletek 25 Celsius fok alá.

A hétvégén még biztosan lehet strandolni

A Balaton vize aligha fog lehűlni a tegnapi és a mai záporoktól, zivataroktól. Jelenleg Balatonkenesénél és Siófoknál is 26 fokos a tó vize, Balatonlellén pedig 27 fokos. A hétvégén még 23-24 fokos vízhőmérséklettel számolhatnak azok, akik strandolni szeretnének a Balatonnál. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: dunakeszipost.hu/Dexler Zsuzsa