A tervek szerint hétfő éjjel kellett volna megérkeznie a WizzAir Róma-Budapest járatának hazánk fővárosába. Ez azonban nem történt meg, az olasz légi irányítás rendszerében ugyanis technikai fennakadás történt. A járatot végül el sem indították.

Sok ember ragadt Rómában

Hiába vártak a Fiumicino reptéren rengetegen arra, hogy elinduljon Rómából Budapestre a WizzAir járata, erre nem került sor. Közvetlenül az indulás előtt törölték ugyanis a járatot. Kisebb káosz alakult ki ezt követően, az emberek a pultnál tolongtak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késő este meg kellett volna, hogy érkezzen a gép

A W62342-es járatnak 22:45-kor kellett volna menetrend szerint Budapestre érkeznie. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is közzétették azonban, hogy a járat törlésre került. Kiderült, hogy miért történt mindez.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A WizzAir elárulta a járat törlésének okát

Az olasz légi irányítás technikai meghibásodásra hivatkozott. A rendszer részlegesen leállt, a kapacitása pedig egyúttal csökkent ennek következtében. Számos Olaszországba induló, és onnan felszállni készülő járatot érintett ez a probléma, árulta el a WizzAir a hvg.hu számára.

Átütemezték a járatot

Az eredetileg augusztus 28-án induló járatot augusztus 29-ére ütemezték át. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak az olasz légtér irányításáért felelős szervek szerint.

Ezt tehetik most az utasok

Azok, akik közvetlenül a légitársaságnál váltották meg repülőjegyeiket, SMS-ben és e-mailben kapnak tájékoztatást a fejleményekről a WizzAirtől. Azok, akik valamelyik utazási irodától vagy online jegyközvetítőtől vettek jegyet, forduljanak további információkért ezekhez a szolgáltatókhoz, javasolta a légitársaság.

Igyekezett gondoskodni utasairól a WizzAir

A kialakult járattörlés miatt többen szállás nélkül maradtak az éjszakára. A WizzAir szállodai elhelyezést kínált számukra, valamint felajánlotta az átfoglalást a keddi járatra. Minderről egy olvasó számolt be a hvg.hu számára.

Ezek is érdekelhetnek!

Nemrég magyar utasokat hagyott egy angliai reptéren a WizzAir

Ahogyan arról néhány hete beszámoltunk, körülbelül két tucat magyar utas maradt Lutonban. Budapestre szerettek volna repülni, ám hasonló dolog történt akkor is, mint most Rómában. Akkor többször elhalasztották a járat indulását, majd végül törölték.

A meleg miatt nem indult el az a járat

Akkora volt a hőség, hogy az aszfalt is olvadni kezdett. A reptéren 50-60 gépnyi ember rekedt, így pánik tört ki. Senki sem tudta, hogy mikor fog tudni eljutni úticéljához, az utasok aggodalmát pedig fokozta, hogy nem kaptak sem e-mailben, sem SMS-ben tájékoztatást.

A külügy segített

A magyar utasok felvették a kapcsolatot a külüggyel. A magyar konzulátus munkatársai ivóvizet osztottak honfitársainknak, és a hazautazás lehetőségeit is elkezdték megszervezni. A WizzAir végül egy mentesítő járatot indított. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu