Az emlékezete még halvány, de idővel majd lesznek új emlékei, és újra megismeri a dolgokat.

Megállt a szíve

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu beszámolt, borzalmas dolog történt májusban a 7. osztályos Dáviddal: testnevelés órán megállt a szíve. A gyermeket visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Újraélesztették, de…

A tragikus eset után a kisfiú újraélesztését azonnal megkezdték, majd mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. Dávidnál súlyos oxigénhiányt észleltek, visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szörnyű telefon

Az anyukája délben kapta a telefonhívást: nagyon nagy a baj, a fiát mentőhelikopter fogja elvinni. Dávidot lélegeztetőgépre tették, szondával a hasában, valamint kapott pacemaker-t, hogy a jövőben hasonló szívleállás ne történhessen.

Sokkot kapott az anyuka

„Sokkot kaptam és azóta sem tudom elmondani, hogy mi az, amit átéltem aznap és azóta minden nap. Az, hogy egyik pillanatról a másikra ez megtörtént, felfoghatatlan. Azt mondták az orvosok, hogy ezek után Dávidnak 24 órás felügyeletre lesz szüksége, és örök életére ágyban marad. De én hiszek benne, hogy vannak csodák és van számunkra is remény” – magyarázta a kétségbesett anyuka.

Kilátástalan helyzetben

Szandra minden nap mellette volt a kórházban, így nem tudott dolgozni. A fiú felépülése hosszú folyamat, a család anyagi helyzete pedig jelenleg kilátástalan, ugyanis albérletben élnek, amit az édesanyja egyedüli családfenntartóként próbál fenntartani.

A kisfia tartotta benne a lelket

„Rengeteg pénzt felemészt az is, hogy a rokonok bejárnak a kórházba hozzánk Salgótarjánból, hoznak ruhát, meg ami kell. De az albérletünket sem tudom, hogy fogom kifizetni, vagy Dávid további fejlesztéseit. Nem is merek még ilyenekre gondolni. Most bennem csak a kisfiam tartja a lelket, hogy ő jól legyen, ez az egyetlen célom” – fogalmazott az édesanya.

Hazatérhetett

Most azonban legalább jó hírekről számolhatott be, ugyanis végleg hazaengedték a kórházból Dávidot. A Bors cikke szerint tehát a salgótarjáni kisfiú rácáfolt az orvosai jóslatára, és már egyedül jár, illetve érthetően beszél, habár az emlékezete még mindig hiányos.

Élt a remény

A család már nagyon várta, hogy otthon lehessenek. Dávid az egész nyarat a kórházban töltötte. Fejlesztést fejlesztés követett, a műtétekről nem is beszélve. Csak a remény élt bennük, hogy a kisfiú felépül.

Izgatottak voltak

A hazaérkezésről úgy számolt be az édesanya, hogy már izgatottan várták a pillanatot. Bár tudják, hogy még nem járnak az út végén, további fejlesztések következnek, de örömteli volt újra találkozni a családdal.

Alig várták

„Mindenki alig várta, hogy újra együtt legyünk” – mondta Szandra, aki azt is elárulta, hogy a kisfiú jól van, nagy az akaratereje, mostanra egyedül jár, és érthetően beszél a fejlesztéseknek hála. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Új élet, új lakás

A kisfiú most kezdené a nyolcadik osztályt, magántanár segíti majd, akivel újra megtanul írni, olvasni és számolni. Az iskolában egy év halasztást kértek. „Minden ismeretet újra el kell sajátítania, de sikerülni fog neki, én tudom” – emelte ki az édesanya, aki azt is elmondta, hogy már egy új albérletben kezdenek új életet kisfiával.

Kiemelt kép: illusztráció