A sokak által Lagzi Lajcsiként ismert zenész halasztást kért volna egészségügyi állapotából fakadóan, ám nem járt sikerrel.

Eldőlt Galambos Lajos sorsa

Nem halogathatja tovább a trombitaművész a börtönbe vonulását. A Budapest Környéki Törvényszék szerdán ugyanis bejelentette, nem fogadják el a zenész halasztási kérelmét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly decemberben ítélték el

Lajcsit 2022. december 7-én ítélték el áram-, gáz- és vízlopásért. Jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott. 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie ennek letöltését, erre azonban nem került sor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kecskemét helyett a Vértesbe ment

Újságírók hada várta a kecskeméti börtön előtt Lajcsit, ám nem jelent meg az intézetnél aznap. Galambos Lajos ugyanis halasztási kérelmet adott be. Arra hivatkozott, hogy súlyos egészségügyi gondjai vannak.

Lesöpörték az asztalról a kérelmet

Bár a zenész reménykedett, hogy tekintettel lesznek az egészségi állapotára, nem így történt. Lagzi Lajcsinak így elvileg mindenképpen meg kell kezdenie a rá kiszabott börtönbüntetés letöltését. A trombitaművész azonban még fellebbezhet.

Még ha fellebbez, akkor sem ússza meg a börtönt

Ha Galambos Lajos fellebbezést ad be, még megváltozhat a döntés. A büntetés letöltését azonban ebben az esetben is meg kell kezdenie.

Lesz egy névrokona az intézetben

Egy Galambos Lajos már van a kecskeméti börtönben, igaz, ő nem trombitaművész. A Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetőjéről van szó, őt is Galambos Lajosnak hívják. Ő már több hónappal ezelőtt bevonult.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezért ítélték el Galambos Lajos névrokonát

Hivatali vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt ítélték el a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetőjét. Galambos Lajos négy év börtönbüntetést kapott, míg megvesztegetője, Jakubinyi Róbert megúszta három évvel. Az ügy harmadrendű vádlottja, Gyarmati György büntetése két év hat hónap letöltendő szabadságvesztés volt.

Pénzbüntetést is kiosztottak

Annak az ügynek kapcsán Galambos Lajos és Gyarmati György pénzbüntetésben is részesült. Mindkét egykori nemzetbiztonsági alkalmazott hétszámjegyű összegtől volt kénytelen megválni. A fővárosi fellebbviteli főügyészség szóvivője akkor azt mondta, 1,5-1,5 millió forintos pénzbüntetést kapott a két érintett, mivel a bűncselekményt haszonszerzés céljából követték el.

További büntetés

Galambos Lajos elvesztette a tábornoki rangját, Gyarmati Györgyöt pedig az alezredesi rendfokozatától fosztották meg. Még nem bírálták el azt a panaszt, amit a jogerős ítélet ellen benyújtott dr. Fahidi Gergely ügyvéd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: archív