Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, nagyot nyert Csepelen a Fideszből kiszorított Borbély Lénárd. Régóta súlyos ellentétek feszülnek a kerületben az egymás után szinte minden választást elbukó Németh Szilárd, Fidesz-alelnök és Borbély között. Az újrázó polgármester szerint ilyen durva lejárató kampány még soha sem folyt ellene.

Álhírek

“Sosem gondoltam volna, hogy egykori szövetségeseim napi szinten tolják majd az engem lejárató álhíreket. És nemcsak Németh Szilárdra gondolok, hanem a csepeli Fidelitasra és a fideszes önkormányzati képviselőkre is. Nem is tudom, hány lejárató oldalt hoztak létre, tényleg volt itt minden.” – mondta a Telexnek Borbély Lénárd. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Óriási fölénnyel győzött

Az ex-fideszes politikus, Borbély Lénárd 67 százalékkal nyert Csepelen, a vele szemben induló fideszes jelölt alig 10 százalékot tudott csak elérni, vagyis a különbség óriási. Erről azt mondta az újrázó polgármester, hogy a választók elég világos jelzést adtak, és ez a fontos neki, mert ők a főnökei.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Németh Szilárdnak üzentek

“Mondhatnám, hogy a fideszes polgármesterjelöltnek is szól az eredmény, de igazából az ő személye lényegtelen. Nem is a Fidesznek, hanem Németh Szilárdnak volt jelöltje, aki egyértelműen őt képviselte. Vagyis a választók egyértelműen Németh Szilárdnak üzentek ezzel. Főleg, ha azt nézzük, hogy a Fidesz EP-listájára 11 700-an szavaztak Csepelen, míg Németh Szilárd polgármesterjelöltjére még harmadannyian sem, 3500-an” – folytatta a polgármester.

Durva kampány

“Huszonkét éve vagyok a politikában, ezalatt sok minden megtörtént már velem. Ennyire durva és negatív lejárató kampányban azonban még nem volt részem, de szerintem senkinek. Ezt nem csak a kampányidőszakra értem, már jóval hamarabb megkezdődött a lejáratásom. A végére annyira felvérteződtem, hogy már nem sok minden érte el az ingerküszöbömet.” – mondta Borbély, majd hozzátette:

Kontraproduktív gyűlöletkampány

“A családomnak sem volt könnyű, mivel a gyerekeim már nagyok, értik és látják, hogy mi folyik a politikában. Nekik is el kellett magyaráznom, miért történik mindez. A választás végeredménye szerintem azt mutatja hogy iszonyatosan kontraproduktív volt az ellenem folyó gyűlöletkampány” – tette hozzá Borbély Lénárd. 

Bűncselekmény

„Csepelen sok választó tisztában volt a Németh Szilárd és köztem folyó vitával és annak okaival. Volt, aki azt gondolta, hogy valahogy meg kéne egyeznem Németh Szilárddal, de ez csak úgy jöhetett volna létre, ha bűncselekményt követek el” – szögezte le Borbély, majd így folytatta:

Németh Szilárdnak kellett volna

“Mindenki pontosan tisztában volt vele, hogy mi a konfliktus oka. Többször is elmondtam, hogy biztosan nem fogom támogatni a csepeli Kis-Duna-part beépítését vagy a csepeli munkásotthon átjátszását Németh Szilárd magánalapítványának, vagyis alapvetően nem volt mód a megegyezésre.” Ide kapcsolódik: Csepelen visszanyalt a fagyi: A fideszes Németh Szilárd csapatát az az ember nullázta le, akit ők akartak kicsinálni, nagyot nyert Borbély Lénárd

Hiteltelen politikus Németh Szilárd

Borbély Lénárd szerint “Németh Szilárd hiteltelen politikusnak számít Csepelen. A képviselő-testület minden tagjára szövetségesként tekintek, akinek fontos Csepel érdeke és fellendülése. Szerintem ügyek mentén kell összefognunk, a képviselő-testületben is szeretném félretenni a pártpolitikát. Olyan működést szeretnék megvalósítani az új képviselő-testületben, amiben mindenki nagyobb felelősség van a saját területén, és a lehető leghatékonyabban tudunk a választók véleményét meghallgatva dolgozni. Azért a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük, hogy a két, listáról bejutott fideszes képviselő közül az egyik a helyi Fidelitas vezetője, a Dél-Pesti Tankerület jelenlegi vezetőjének a fia, aki az ellenem irányuló lejárató kampány egyik vezéralakja volt. A másik pedig Németh Szilárd alkalmazottja, aki ráadásul nem is Csepelen lakik.” – mondta Borbély Lénárd.

Karácsony Gergely nem támogatta Csepelt

Azzal kapcsolatban, hogy melyik főpolgármester-jelöltet támogatta így válaszolt: “Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki segíti Csepelt. A pandémia kezdetén Karácsony Gergely úgy döntött, hogy Csepelt kihúzza a fejlesztések közül. Szerintem ez nem volt jó döntés, ezért nem tudom azt mondani, hogy csak így tovább. Szentkirályi Alexandrával baráti kapcsolatban állok, régóta ismerjük egymást, neki köszönhetően lett egy nagyon szép parkunk, amikor még Tarlós István alpolgármestere volt. Vitézy Dáviddal kapcsolatban is azt tudtam elmondani, hogy amikor döntéshozói pozícióban volt, ő is segítette a kerületet. Tehát ők korábban segítették Csepelt, de a jövőben is azt fogom keresni, hogyan tudunk együttműködni a döntéshozókkal annak érdekében, hogy fejlődjön a kerület.” – fejezte be mondandóját Csepel újraválasztott polgármestere. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Borbély Lénárd és Németh Szilárd – A kép illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült