Egy új otthon megálmodása, majd terveid alapján való elkészíttetése nem egyszerű feladat még akkor sem, ha egy komplett csapat áll az elképzeléseid megvalósítása mögött. Míg elkészül otthonod számos döntést kell meghoznod, amely nem csak a ház minőségére lehet hatással, hanem a munkálatok időtartamára, valamint a kiadásaidra egyaránt.

Légy felkészült és tájékozott a témában, hogy otthonod időtálló legyen!

A spórolás nem mindig jelenti azt, hogy a minőségből is alább kell adnod. Ideje megismerkedned a talajcsavarral és azokkal az előnyös tulajdonságaival, melyeknek köszönhetően garantáltan az alkalmazása mellett fogod letenni a voksodat. 

Milyen áron szerezheted be a talajcsavarokat? Cikkünkből ez is kiderül!

Milyen előnyöket jelenthet a talajcsavar építkezés alkalmával?

  • Olcsóbb, mint a beton

A betonozás egy végeláthatatlan folyamatnak tűnik, hiszen nem csak a kész beton kiöntését foglalja magába, hanem számos egyéb munkálatot is igényel. Mindenekelőtt a betont sík talajra szükséges tenni ahhoz, hogy megfelelő alapot biztosítson egy háznak. Ehhez pedig gépek és tereprendezés szükséges, ami manapság kifejezetten költséges. 

A terep előkészítése, a méretek pontos meghatározása, majd a beton felvitele következik. Nem minden esetben épülnek olyan helyszínen a házak, melyeket a betonkeverő autó is könnyen megközelíthet, így ebben az esetben kézi betonkeverésre van szükség, mely még legalább 2-3 fős munkaerőt igényel. Rengeteg időt igényelhet és rengeteg kiadással járhat.

Ezzel szemben a talajcsavar ára sokkal kedvezőbb, valamint annak telepítése is jóval egyszerűbb és gyorsabb. Összességében nem igényel annyi embert, annyi munkaórát, valamint akkora befektetett energiát sem.   

  • Egyszerű a telepítése

Ahogyan azt az előzőekben is leírtuk, a talajcsavar telepítése sokkal kevesebb plusz munkával jár, mint a betonozás. Nincs szükség földmunkára, nincs szükség az anyag ‘kikeverésére’ vagy szerkezet összeszerelésére sem. 

A talajcsavar teljes mértékben úgy funkcionál, mint a kicsinyített mása, azaz a hagyományos csavar. Így azokat egyszerűen be lehet hajtani a földbe kézzel, de nagyobb méret vagy keményebb talaj esetében gépi bejhajtásra is van lehetőség. Mindez gyorsan és egyszerűen zajlik, nem igényel több napos, vagy hetes munkafolyamatot.

  • Gyorsan elkészül 

Míg a beton száradási ideje közel 1 hónap, addig a talajcsavar esetében az elhelyezését követően már folytatódhat is a munka. Egy hónapos munka kiesést senki sem engedhet meg magának, főleg akkor, ha a többi szakembernek is hozzá kell igazítania az idejét. 

  • Környezetbarát

Amennyiben a talajcsavart választod azzal egy felelősségteljes döntést hozol meg, amely nem csak személy szerint neked kedvez, hanem környezetednek egyaránt. 

A talajcsavar olyan környezetbarát megoldást nyújt, amely több szempontból is kíméletes a természettel. A talajmunka hiányában a terület ökoszisztémája nem kerül bolygatásra, használata által nem termelődik hulladék, sőt mi több, még újból is fel lehet használni a talajcsavarokat. 

  • Könnyen eltávolítható

Amennyiben a talajcsavart nem az otthonod alapjaként használtad fel, hanem egy kerti építmény  – napernyő, pergola, terasz vagy esetleg kerítés alapjának biztosításához, akkor az építmények mozgatása, áthelyezése problémamentesen kivitelezhető. A csavaralap egyszerűen kicsavarható a földből, majd a terület egy másik pontjára helyezhető.

talajcsavar egy nagyszerű találmány, melynek ára is kifejezetten kedvező, nagyságát befolyásolhatja a talajcsavar teherbírása, valamint annak mérete egyaránt. Mindamellett, hogy a munkafolyamaton rengeteget spórolhatsz, a talajcsavar költsége miatt sem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod.

Képek forrása: Unsplash

Média partner: DLX MEDIA 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.