Érd után Pomázon is csőtörés volt szerda késő este. A helyiek a közösségi oldalon arról panaszkodtak, hogy akadozik, egyes helyeken pedig egyáltalán nem folyt semmi a csapból. A szolgáltató tette közé később, hogy dolgoznak a hiba elhárításán. Úgy tűnik, csütörtök reggelre még nem állt helyre a vízszolgáltatás.

Csőtörés Pomázon

„Sajnos csőtörés történt Pomázon, a tüzépnél. Emiatt Pomázon, nagy területen szünetel az ivóvízszolgáltatás. Munkatársaink megkezdték a hiba elhárítását, de ez sajnos sokáig elhúzódhat” – írta Facebook oldalán a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs víz

Az eset szerda késő este történt, a helyiek a Facebookon csütörtök reggel is azt írják, egyelőre vannak olyan háztartások, ahol egyáltalán vagy csak nagyon kevés víz folyik a csapokból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csőtörés Szentendrén

A vízszolgáltató bejegyzése szerint december 13-án, Szentendrén is csőtörés volt, szintén szünetelt a vízszolgáltatás. Az érintett részen a munkálatok ideje alatt lezárták az érintett útszakaszt. A DMRV azt írta, a helyiek lajtoskocsikból tudnak vizet vételezni.

Csőtörés Érden

Napok óta gond van a Dél-budai agglomerációban is a vízellátással. Sorozatcsőtörés volt Érden, alig 24 óra alatt 5 helyen durrantak el a vízvezetékek. A különös jelenség nem szokatlan, ha egy helyen meghibásodik a vezeték, majd csökken benne a nyomás, akkor problémák adódhatnak, ha ismét elindítják a vizet és újra megnő a hálózatban a nyomás. Ez szétfeszítheti a csöveket. Lényegében ez történt Érden.

Emiatt van baj

A térségben egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték a Budapest-Csepel irányból átvett ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe. Ezekből a medencékből szivattyúzzuk tovább Érd parkvárosi részeibe, Törökbálint nagy részére és Diósd egy részére a vizet.

Legyártották a vezetéket

A szétrobbant céltöltővezeték új idomját legyártották egy Milánó melletti speciális üzemben, Érd polgármesetere szerint péntek reggelre érkezik meg. Ezután kezdik. meg a munkálatokat, így remélhetően péntek estére újra megindul a vízszolgáltatás.

Tanítási szünet

Az érdi csőtörés miatt szünetelt a vízszolgáltatás Törökbálinton és Diósdon is. A vízhiány miatt rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az érdi iskolákban, valamint a törökbálinti óvodákban, bölcsődékben és az iskolában is.

Összefogtak a polgármesterek

A szerdai válságtanácskozáson az is elhangzott, hogy az érintett települések, vagyis Érd, Törökbálint és Diósd, már januárban a kormányhoz fordulnak. Azt kérik majd, hogy fejlesszék a térség vízellátását. A településvezetők szerint a jelenlegi hálózat nem bírja a drasztikusan megnövekedett lakosságszám ellátását, valamint az utóbbi években semmilyen fejlesztést nem hajtottak végre.

Gyurcsány a hibás?

Szentkirályi Alexandra a főváros környéki települések vízellátási problémái kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy „az emberek az ország minden részén megfizetik a vízdíjat, ezért mindenhol normális szolgáltatást kapnak”, egyedül a Fővárosi Vízművek képtelen normális szolgáltatást nyújtani Budapesten és környékén. A kormányszóvivő szerint a Fővárosi Vízművek azóta képtelen normális ellátást biztosítani, mióta Karácsony Gergely és Gyurcsány emberei vezetik a fővárost.

Nem fizet az állam

A bejegyzés előzménye, hogy Karácsony Gergely főpolgármester saját közösségi oldalán korábban arról írt, hogy „a budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: csőtörés Pomázon – Forrás: Facebook