Pilisborosjenőről az erdész szemével járhatjuk végig az erdőt, fotóinkért nyeremény is járhat. Dabason a cölöpökre épített Szent Jakab tanösvény kínál kellemes sétát, Kismarosról kisvasúttal utazhatunk Királyrétre, túrázni a Börzsönybe. Az egész családot várja az Álmok Álmodói interaktív kiállítás a Millenárison, a Költészet Napja alkalmából Óbudán az Esernyősben Simon Márton és Háló Gergő közös estjére, Dunavarsányban a könyvtárban a Multitalent verses estjére kerül sor.

Sportolj tudatosan a Pilisben!

Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral. Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik .A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk . hívnak a szervezők a Pilisbe.

Pilisborosjenőről indulva, jelzett úton

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fuss az erdész szemével!

Kiindulópont: Pilisborosjenő, Föld utca – Határ út sarok, táv kb. 10 km. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhatunk a programról és az aktuális feladatokról, a fotók beküldésével nyeremények várják a természetjárókat.

A Szent Jakab tanösvény felfedezése

A Magyar Zarándokút egyik legszebb része: a cölöpökre épített Szent Jakab sétányt, amelyet tavasszal is érdemes felkeresni! Dabason, a Duna-Tisza csatorna és a Duna-völgyi Főcsatorna találkozásánál kanyargó, körülbelül 2 kilométer hosszú, víz felett ívelő, cölöpökre épült tanösvény felfedezése varázslatos élményt kínál. 

Cölöpökön Dabason

Kisvasúttal a Börzsönybe

A Királyréti kisvasút minden nap közlekedik Kismarosról.

Álmok álmodói a Millenárison

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. A tudomány hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egész hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. 2022. február 15-től egy élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak – hívja az Álmok Álmodói kiállítás az egész családot.

Interaktív kiállítás mindenkinek

Simon Márton és Háló Gergő estje az Esernyősben Óbudán

Simon Márton és Háló Gergő közös estje különleges fúzió. Felolvasásnak nem hívhatjuk, hiszen a szövegeket élőzene kíséri, és koncert sem lehet, hiszen versek és slamek hangzanak el közben. Akkor mi? Gyertek el, és döntsétek el Ti!

A Magyar Költészet Napja alkalmából

Költészet Napja Dunavarsányban

A Petőfi Művelődési Ház & Könyvtárban a Költészet Napja alkalmából a Multitalent Stúdió ad műsort, melynek repertoárján megzenésített versek szerepelnek. Várnak mindenkit szeretettel!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ erdeszetiegyesulet