Megváltozott az áruházláncról korábban kialakult pozitív képe annak a férfinek, aki a visszáru-bizonylaton a saját neve helyett a „Telefonáló F.sz” kifejezést olvasta. Az eset az Örs vezér téri IKEA-ban történt. Az ügyfélszolgálat elnézést kért a történtekért, majd visszairányította a vásárlót ahhoz a pulthoz, ahol egyszer már kiakasztották.

Vonalban volt

Egy férfi egy evőeszköztartót vitt vissza az Örs vezér téri IKEA-ba. Miközben az ügyfélszolgálaton várakozott, felvett egy telefonhívást és amikor sorra került, türelmet kért a hívótól, amíg az áruház munkatársával megbeszélte, hogy mit szeretne, és hogyan kéri a visszatérítést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nevet kapott az ügyfélszolgálaton

Vélhetően az ügyintézőt bosszantotta, hogy a férfi telefonnal a kezében lépett a pulthoz, ugyanis a vásárló már a lakásában vette észre, hogy a visszáru-bizonylaton a vevő neve helyett a „TELEFONÁLÓ F.SZ” megnevezés szerepelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megváltozott a véleménye

A férfi ezek után egy online reklamációt küldött az IKEA-nak, jelezve, hogy a történtek meglehetősen megváltoztatták az áruházláncról eddig kialakult pozitív képét. Az ügyfélszolgálat elnézést kért a történtekért, és egy két fős ebédmeghívást ajánlott fel Krisztiánnak az áruház éttermében.

Visszatért a pulthoz

A reklamáló vásárló annyit még hozzátett az érdekes történethez, hogy a fejaánlott éttermi utalványt ugyanannál az ügyfélszolgálati pultnál lehet átvenni, ahol korábban lef.szozták – számolt be róla az RTL Híradó.

Fontos bejelentés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy csökkenti az IKEA az Oroszországból és Fehéroroszországból beszerzett fa mennyiségét és inkább Lengyelországból, Svédországból, illetve a Baltikumból vásárol alapanyagot. A háború miatt sokan várták már ezt a lépést.

20 millió köbméter fa

Az IKEA egy év alatt, vagyis 2021 és 2022 augusztusa közötti időszakban 20 millió köbméter fát használt fel a termékeihez, a csomagoláshoz és a kommunikációs anyagaihoz. 

Elkerülik Oroszországot

Svédország, a Baltikum, Lengyelország és Németország azok közé az országok közé tartozik, ahol az ukrajnai háború miatt megnőtt az IKEA faanyag-beszerzése – mondta, Ulf Johansson, az Inter IKEA faellátási és erdészeti vezetője. A megoldások egy része hosszú távú, más része pedig rövid távú lehet – írja az Euractiv.com portál.

 Fontos beszállítók voltak

A háború előtt Oroszország és Fehéroroszország az IKEA ötödik és hatodik legnagyobb faszállítója volt, rengeteg fát adtak a bútorokhoz. Az IKEA azt állítja, hogy kizárólag az Erdészeti Felügyeleti Tanács (FSC) által tanúsított vagy újrahasznosított fát használ. Megtiltotta a beszállítóknak, hogy orosz és fehérorosz fát használjanak, miután az FSC az invázió miatt felfüggesztette a tanúsítást a két országban.

Megugrott a fa ára

A fa ára az elmúlt években ugrásszerűen emelkedett részben azért, mert a járvány miatt felfutó online vásárlás felhajtotta a csomagolóanyagok iránti keresletet. Az utóbbi hónapokban ez a lendület megtört kissé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: IKEA áruház. Fotó: archív