Még mindig keresi a rendőrség annak az érdi családnak a két tagját, akik ugyan eladták a házukat, de onnan nem voltak hajlandóak kiköltözni. Csoportos garázdaság miatt körözik őket, mivel bántalmazták az új tulajdonos által odarendelt biztonsági őröket. Az anya és fia még mindig bujkál, az apa önként feladta megát a hatóságoknál.

Nem költöztek ki

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Szabó Károly 180 millió forintért vásárolt meg az N. családtól egy érdi luxusingatlant, amelyet az eladók, tavaly május óta nem hagytak el. Az új tulajdonos, törvényes eszközökkel próbálta birtokba venni jogos tulajdonát, megfenyegették őt és feleségét is, rátámadtak nem csak az ingatlanra vigyázó őrökre, az elektromos szolgáltató embereire is, akik szabálytalan áramvételezés miatt kívántak intézkedni az ingatlannál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bejutottak az ingatlanba

„Mivel múlt hét csütörtökön elrendelték az ingatlant jogellenesen birtokló család körözését, és ők elhagyták a házam, szombaton, rendőri közreműködéssel én is és az áramszolgáltató munkatársai is bejutottunk a telekre” – mondta a Blikknek a ház tulajdonosa, Szabó Károly.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lopták az áramot

Az áramszolgáltató szakemberei megállapították az áramlopást, amit a rendőrség is rögzített, majd elvágták a vezetéket. Az épület alagsorában olyan elektronikai megoldásokat találtak, amik életveszélyesek, tíz év körüli gyermekek is laktak itt, elképesztő, hogy ezzel őket is veszélyeztették. 

Egy hajléktalan is élt a pincében

A rendőrség az alagsorban talált egy hajléktalan férfit, aki a lakók tudtával élt itt, őt bevitték a kapitányságra. A biztonsági cég, melynek alkalmazottjait a család korábban megtámadott, most egy, a rendőrség biztosítása mellett elhelyezett konténerben védik az ingatlant.

A szomszédoknak is elegük van

„Rengeteg támogatást kaptam szomszédoktól, környékbeliektől, hogy mellettem állnak, szeretnének megszabadulni az általam megvásárolt ingatlan lakóinak szomszédságától” – mondta a Blikknek az új tulajdonos.

Csak balhé volt körülöttük

„Azt is tudtam, az ingatlannak hiányoznak bizonyos engedélyei, úgy vettem meg a házat, hogy ezek pótlását, az esetleges átalakítását vállalom. Nem csak engem és a feleségem, meg korábban az áramszolgáltató ellenőreit, a környéken többeket megfenyegettek, terrorizáltak, nem fizettek helyi benzinkutaknál, már ki sem szolgálják őket” – mondta Szabó Károly.

Nem volt hová menniük?

Az N. család ügyvédje, vagyis régi tulajdonosok jogi képviselője, a lapnak eljuttatott egy levelet, amelyben azt írja, hogy azért nem költöztek ki, mert nem volt hová menniük. Arról is ír, hogy az új tulajdonos indokolatlanul őriztette a házat. Állításuk szerint azért alakult ki konfliktus köztük, mert a biztonsági őr ittasan zaklatta őket. A biztonsági cég vezetője ezt az állítást visszautasította.

Bemenekültek a házba

Pár napja számoltunk be arról, hogy az előző tulajdonosok az autójukkal nekimentek az őrök kocsijának, összetörték azt, nem engedték kiszállni őket, és még bántalmazták is őket. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekültek a házukba.

A pizzafutároknak is nekitámadtak

A szomszédok szerint már a pizzafutárok sem mertek kimenni erre a címre, mert a megrendelő a szerinte kihűlt étel miatt is erőszakot alkalmazott. 2022-ben amiatt már indult ellenük eljárás garázdaság vétsége gyanújával.

Segítettek a rendőrök

Szabó Károly szerint elismerést érdemelnek az érdi rendőrök, akik a hozzájuk eljuttatott bizonyítékok értékelése alapján teljes mellszélességgel biztosították, hogy ebben a birtokvitában az ingatlan tulajdonosa érvényesíthesse a jogait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció