Két hónappal halála után ma temetik Damu Rolandot. A színészt a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra. Temetése körül családi viszály alakult ki, még rendőrségi ügy is lett abból, hogy kit illett meg a temetés szervezése.

Két hónapja halt meg Damu Roland

Két hónappal halála után ma temetik Damu Rolandot. A színész temetése körül óriási kálvária alakult ki. Közvetlenül halála után nagynénje intézte a temetést, majd Damu Roland édesapja feljelentette a rokonokat a rendőrségen, mert szerinte őt illeti meg fia temetésének a szervezése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkapta a koronavírust

A színész még novemberben kapta el a koronavírust. Otthonában gyógyult, de állapota olyan súlyra fordult, hogy mentőt hívott és kórházba került. A Semmelweis Egyetemen szinte azonnal lélegeztetőgépre tették, majd műtüdős kezelést kapott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Műtüdős kezelést kapott

Szervezete nem tudta legyőzni a vírust, két hét múlva, december 27-én meghalt. Halálos ágyán, állítólag nagynénjét bízta meg azzal, hogyha meghalna, temetését Éva néni intézze. Az idős asszony elmondása szerint ekkor mondta neki azt a színész, hogy nem szeretné, ha szülei részt vennének a búcsúztatóján.

Családi viszály

Éva néni családja el is kezdte a temetés szervezését, a halotti bizonyítványt is ő kapta meg. Időközben Damu Roland édesanyja is meghalt, ő is a koronavírus áldozata lett. Ekkor döntött úgy édesapja, hogy ő szeretné eltemetni fiát. Még a rendőrséget is bevonta az ügybe.

Rossz viszonyban volt szüleivel

Köztudott, hogy Damu Roland rossz viszonyt ápolt a szüleivel. Életében többször beszélt arról, hogy milyen sebeket hordoz sanyarú gyermekkora miatt. Szülei elváltak, a színész elmondása szerint édesanyja nem törődött vele, otthonukban különböző férfiakkal mulatozott, miközben ő gyerekként a szomszéd szobában ült.

Korán elkerült otthonról

Emiatt a Jóban Rosszban későbbi sztárja korán elkerült otthonról és saját lábára állt. Édesanyjával nem tartotta a kapcsolatot, édesapjával azonban időnként találkozott.

Távol Andy Vajnától

Damu Rolandot családja először Debrecenben akarta eltemetni. Majd a rokonság úgy gondolta, hogy mégis csak Budapesten helyezik örök nyugalomra, a Fiumei úti sírkertben, de távol Andy Vajna nyughelyétől.

Börtönbe került

A családnak azért volt fontos, hogy ne az egykori producer közelébe nyugodjon, mert Andy Vajna későbbi felesége volt az, aki erőszak miatt feljelentette Damu Rolandot. A színész élete végéig tagadta, hogy szörnyűséget követett el volt barátnőjével. A producert és Vajna Tímeát hibáztatta azért, amiért több évre börtönbe került.

Farkasréten temetik

A részletek nem ismertek, de úgy tűnik, két hónappal halála után mégis ma eltemetik Damu Rolandot. A hírek szerint a temetés a Farkasréti temetőben lesz, de nem a művészparcellában, ahogyan azt korábban tervezte a családja.

Megérezhette a közelgő halálát

Egykori barátja szerint a színész érezte, hogy közel a vég. Egyik utolsó darabjában, az „Én és én” című önálló estjében elmesélte egész életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland