Az ügyészség vádat emelt egy 69 éves szécsényi lakos ellen, aki minősíthetetlen hangon beszélt az orvosi rendelőben, majd megütötte háziorvosát. A férfi azért akadt ki, mert nem hosszabbították meg automatikusan a jogosítványa érvényességét.

Kiakadt a férfi

A férfi 2023. augusztus 11-én a vezetői engedélye érvényességi idejének meghosszabbítása végett kereste fel háziorvosát, aki a véleményt nem állította ki, hanem – orvosi okokból – további vizsgálatokat rendelt el részére. Erre a férfi erőszakossá vált, előbb trágár kifejezésekkel illette az orvost, kiabált vele, majd a megírt beutalót az asztalra dobta, végül a doktor felé lépett és egy alkalommal megütötte a karját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Különleges védelmet élvező személy

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a háziorvos munkája végzése közben különleges büntetőjogi védelmet élvező személy, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a férfit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felfüggesztett szabadságvesztést kértek rá

Vádiratában az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki a büntetlen előéletű pácienssel szemben felfüggesztett szabadságvesztést. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt – írta közleményében az Ügyészség.

Brutális eset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy brutálisan megvert egy 16 éves fiatalt egy 17 éves fiatal Biatorbágyon. Állítólag egy szerelmi háromszög állt a háttérben, a támadót felbérelték. A kamasz olyan durván ütötte és rúgta az áldozatot, hogy az súlyos sérüléseket szenvedett: többek közt eltört az orra. 

Rengeteg ütés és rúgás

Az esetről videó is készült, melyen jól látszik, hogy a kamasz rengeteg ütést és rúgást mért a társára. A környéken lakók döbbenten állnak az eset előtt, elmondásuk szerint sosem láttak hasonló esetet.

 „Ilyenről még nem hallottam”

„Ez biztosan nem egy gyakori dolog Biatorbágyon. Én tősgyökeres biatorbágyi vagyok, de ilyet még nem hallottam, hogy ilyen történik. Nagyon elcsodálkoztam ezen” – nyilatkozta az egyik lakó a Tényeknek. A rendőrség az otthonában fogta el az elkövetőt, aki akár öt évre is börtönbe kerülhet.

Viperával verték a házaspárt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Nótár Mary-koncert alatt, gyermekei szeme láttára vertek véresre egy szombathelyi édesanyát. Több férfi támadt rá egy gyermekeivel a koncertet élvező nőre. Az asszonyt az elmondások alapján teleszkópos bottal – amit a köznyelvben viperának neveznek – többször is megütötték a fején. 

Hosszú ideje tartó viszály volt a kiváltó ok

A bejelentést követően a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek, majd megkezdték az elsődleges intézkedéseket. Az intézkedés során megállapították, hogy egy, a két szembenálló fél között hosszú ideje elhúzódó viszály okozta a nézeteltérést, amely tettlegességig fajult.

Megütötte a támadót

A két gyermekével visszatérő apa azonnal a felesége védelmére kelt, az egyik támadót megütötte, de közben őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre zuhant. A verést közelről nézték végig a házaspár kiskorú gyermekei. Négyük közül a legkisebb, egy kislány a dulakodás közben kiesett a babakocsiból, de nem sérült meg. A gyerekek kiborultak, órák múlva sem tudták abbahagyni a sírást. Őket az egyik hozzátartozójuk vitte el a majális helyszínéről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció