Ma este 10 órától május 1. hajnali háromig nem lehet jegyet venni a MÁV elektronikus rendszereiben.

Este tíztől hajnali háromig nem tudnak jegyet venni

A jegyértékesítési rendszer karbantartása miatt vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, ma 22 órától, május 1-jén hajnali 3 óráig nem működik a jegyértékesítés a menetrendi tervezőben (Elvira), a MÁV applikációban, az automatákon, a vonatokon (jegyvizsgálóknál) és a jegypénztáraknál – közölte a Mávinform Facebook-oldalán.

Ezt írta a MÁV

Időben vegyen jegyet

Az utasoknak azt javasolják, hogy az érintett kisforgalmú, éjszakai időszak előtt vagy azt követően vásárolják meg a jegyüket, bérletüket. A vármegye- vagy országbérletet vásárlók az www.orszagberlet.hu oldalon lehet tájékozódni előre az értékesítési helyekről is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Voltak ennél kellemesebb bejelentései is a MÁV-nal

Az Adria InterCity éjszakai járata, amely fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival közlekedik, idén nyáron is összeköti Budapestet Splittel – közölte április elején a MÁV-START.

Élményutazás

Azt írták: a 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik.

Heti háromszor

Újdonság lesz a tavalyi évhez képest, hogy a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban is hetente háromszor közlekedik. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

Ekkor indul

Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul és másnap 9.35-re érkezik Budapestre.

Bosszúságra is akadt azért ok

Másfél hete néhány utas ragadt az egyik vonaton a Keleti pályaudvaron.

Senki sem ellenőrizte, mindenki leszállt-e

Az utasok szerint senki nem ellenőrizte, hogy minden utas leszállt-e, ezért azt a fennmaradt emberekkel együtt kezdték kihúzni a tárolóvágányra.

Visszasétáltak

Az RTL.hu úgy tudja, hogy az utasok elkezdtek telefonálgatni, hátha valakit el tudnak érni a MÁV-nál, hogy segítsen nekik, végül a szerelvény nagyjából 200 méterre állt meg a csarnoktól, onnan kellett az utasoknak visszamenniük a pályaudvarra.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MÁV