Néhány utas az egyik vonaton ragadt hétfő este a budapesti Keleti pályaudvaron. A MÁV elnézést kért, de az utasok is elismerték, hogy figyelmetlenek voltak.

Megszokásból utaztak

Az RTL cikke szerint utasok a megszokott vágányon felszálltak a menetrend szerint 21:50-kor Szolnokra induló S60-as szerelvényre, azonban a hangosbemondó később közölte, hogy a vonat egy másik vágányról indul.  Ekkor viszont már nem tudtak leszállni, mert bezárták az ajtókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ellenőrizték

Az utasok szerint senki nem ellenőrizte, hogy minden utas leszállt-e, ezért azt a fennmaradt emberekkel együtt kezdték kihúzni a tárolóvágányra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Visszasétáltak

Az Rtl.hu úgy tudja, hogy az utasok elkezdtek telefonálgatni, hátha valakit el tudnak érni a MÁV-nál, hogy segítsen nekik, végül a szerelvény nagyjából 200 méterre állt meg a csarnoktól, onnan kellett az utasoknak visszamenniük a pályaudvarra.

Villanyt is lekapcsolta

A portál megkereste a vasúttársaság sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kapták, hogy a szerelvényforduló módosulása miatt aznap a járat a 12-es vágányról indult, a 6-os vágányon álló szerelvényt pedig a kocsitárolóra vitte a mozdonyvezető, aki indulás előtt lekapcsolta az utastér világítását, majd megvárta, amíg leszállnak a takarítók és záródnak az ajtók.

Visszakísérte az utasokat

Ezt követően a mozdonyvezető elindult a tárolóvágányra, ám 200 méterre a perontól észrevette a fennragadt utasokat. A mozdonyvezető leengedte őket és a szolgálati sávon visszakísérte őket.

Nem tettek panaszt

A cikk szerint az érintettek nem tettek panaszt és vizsgálat sem indult, ennek ellenére a MÁV elnézést kért, hozzátéve, hogy az utasok a mozdonyvezetőnek elismerték, hogy figyelmetlenek voltak. A vasút azt állítja, hogy a vágányváltozást 21 óra 10 perckor kiírták, majd a hangosbemondó is ezt közölte.

Ez volt a tájékoztatás

A bemondó közleményében elsőként 21:38-kor, majd többször is elhangzott, hogy a 6. vágányra érkező szerelvény nem induló vonat szerelvénye, ezért ne szálljanak fel az utasok, a jármű kijelzőjén pedig megjelent „Nem lehet beszállni” felirat is – olvasható a cikkben.

Korábbi eset

Tavaly nyáron írtunk arról, hogy a Kálmán Imre Euronight vonaton olyan meleg volt, hogy egy gyermek rosszul lett, az egyik utas bepánikolt és kitörte az ablakot. Ezután rendőrségi eljárás indult, de úgy, hogy az utasokat továbbra is a forró vonaton tartották.

Rosszul lett a melegben egy kislány

A vonatnak menetrend szerint 20:40-kor kellett volna elindulnia Keleti pályaudvarról, de a vonattal közben történt egy apróbb, több órás helyszínelést eredményező baleset. Az egyik kocsiban egy kislány rosszul lett, mert olyan meleg volt a vonatban.

Bepánikolt utas

Az egyik utas bepánikolt és kitörte a vagon az ablakát. Ezt követően az utasokkal teli szerelvény egy részét kihúzták, hogy a sérült kocsit kisorozzák a szerelvényből, majd a rendőrség megérkezése után az utasokat leszállították a vágányok között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció