‘Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen? Bármennyire is megdöbbentő, de van ilyen. A magyar kormány az.”- kezdi posztját Karácsony Gergely.

Felmondták a bérleti szerződést

A főpolgármester a közösségi oldalán közzétett posztban beszél ugyanis arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a 13. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, melyben jelenleg a a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Január óta próbálták menteni a helyet

Mint írja azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. “Január óta a kormány három miniszterével is igyekeztünk megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten a miniszterelnök figyelmét is felhívtam rá: a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.” – írja Karácsony Gergely, azonban szavai úgy tűnik süket fülekre találtak.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Eszelős, embertelen politika

A főpolgármester a bejegyzésében eszelősnek és embertelennek nevezi ezt a politikát, majd kitér arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett hajléktalan kórházban heroikus munkát végző orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek.

“Ilyen kórházi ápolásra más ingatlanunk nem alkalmas”

“Ilyen kórházi ápolásra más ingatlanunk nem alkalmas, a kormány sem tudott csereingatlant felajánlani, mégis ragaszkodnak az irodaberuházásukhoz. Még úgy is, hogy tudniuk kell: a fővárosi hajléktalan kórház működése nagymértékben járult hozzá, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont.” – áll a bejegyzésben.

Itt van Karácsony Gergely teljes posztja:

Jelentős mértékben segítette a kórházi kapacitások fenntartását

A főpolgármester továbbá arról is ír, hogy ennek a drámai harmadik hullámnak az idején ez az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását azzal, hogy a koronavírus által fertőzött hajléktalan emberek lábadozását segítik, utókezelését végzik a munkatársaink.

A hajléktalanok védelme

“Védjük a hajléktalanokat, védjük a budapestieket, óvjuk a kórházak teherbíróképességét. Van e bármi, ami most ennél fontosabb? Egy irodaberuházás biztosan nem az.”

Nem tudták jobb belátásra bírni a kormányt

“A járvány lecsengése után a Fővárosi Önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalan kórháznak máshol találjunk méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen. Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk.”

Erre kér mindenkit Karácsony Gergely

“Eddig semmi. Talán majd most…Oszd meg te is ezt a bejegyzés, ha Te is úgy érzed: működő kórházakkal, és nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít!” – írja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook