Több autós versenypályának nézi az Andrássy utat, ezért esténént esztelen száguldozásba kezdenek. A környéken élőknek elegük lett ebből, szóltak a rendőrségnek, akik traffipaxokkal érkeztek a helyszínre.

Zavarta a környéken élőket

Több lakossági panasz érkezett a rendőrségre, hogy esténként bőgő motorral száguldó autósok zavarják az Andrássy út környékén élők nyugalmát. A csaknem három kilométer hosszú utat több autós versenypályának használja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

16 gyorshajtó

Pár napja, augusztus 26-án 19-22 óráig a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitánysága és Közlekedésrendészeti Főosztálya célzott ellenőrzést tartott. A rendőrök három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be, akiket motorosrendőrök állítottak meg, majd közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lesz még ilyen ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések – írják a rendőrség közleményében.

Szabad az út

A városi száguldozás fő helyszínei a hosszú egyenes utak, ahol este tíztől vagy éjféltől már csak sárgán villognak a lámpák és az adott úton haladónak van elsőbbsége. Ilyen a Szentendrei út, a Váci út, Üllői út és az Andrássy is.

Világbajnok áldozat

Budapesten és környékén sok baleset történik az éjszakai száguldozás miatt. Az egyik legemlékezetesebb tragédia a Szentendrei úton történt 2017-ben, amikor a világbajnok kajakos, Janza Richárd volt az esztelen gyorshajtás áldozata.

Vétlen volt, meghalt

A sportoló autója a piros lámpánál állt, amikor egy másik autó hatalmas sebességgel csapódott bele az álló autóba, amelyben mindkét utas meghalt. A hátsó autó vezetője kirepült az autóból, de ő túlélte a balesetet. 

Évekig börtönben

A balesetet okozó 29 éves, Mercedest vezető férfi részeg volt, súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett. Egy évvel később a bíróság több éves börtönbüntetést szabott ki rá, azóta is rácsok mögött van.

Gázra taposott

Nem csak Budapesten, az agglomerációban is probléma az esti száguldozás. 2020 januárjában Szigethalmon, a hosszú egyenes Rákóczi utcában taposott a gázra egy férfi.

Elhúzott

Az autós száguldozását egy térfigyelő kamera is rögzítette, pár pillanat alatt elhúzott, vagyis 100 km/h-ás sebességnél is gyorsabban ment.

Aszfaltra zuhant

A száguldozó autós elvesztette az uralmát a jármű felett, megcsúszott és egy kerítésnek csapódott. A sofőr az aszfaltra zuhant és súlyosan megsérült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az Andrássy úti razziáról készült videó

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából