Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, “amire nincs példa Budapesten” – jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton. A menhely a felelős állattartásra is felkészíti a fiatalokat, ezért szakmai segítség gyanánt ott lesz majd a Fővárosi Állat- és Növénykert is.

Állatmenhely Újbudán

Gy. Németh Erzsébet, aki egyben a Demokratikus Koalíció újbudai képviselő-jelöltje is, az ellenzéki párt Facebook-oldalán jelentette be, hogy korszerű állatmenhelyet hoznak létre Újbudán, a budapesti állatkert támogatásával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítenek a felkészülésben

A politikus elmondta, hogy a menhelynek részt kell vállalnia a budapesti fiatalok felelős állattartással kapcsolatos felkészítésében is, ezért hívta szakmai segítségül a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

Magas színvonalú ellátás

A képviselő-jelölt arról is beszélt, hogy az állatkert komoly oktatási és állatvédelmi tapasztalattal rendelkezik. Ennél fogva biztosítottnak látják, hogy az állatok a lehető legjobb ellátásban fognak részesülni.

Több szempontot is figyelembe vesznek

Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere pedig azt emelte ki, hogy a kerület a helyi kutyatulajdonosok érdekeit és az utcára tett kisállatok helyzetét is prioritásként kezeli.

Profi menhelyet álmodtak meg

“Olyan korszerű, európai színvonalú, nagyobb kapacitású állatmenhely kialakításáért dolgozunk együtt Gy. Németh Erzsébettel, ami nemcsak az állatokkal kapcsolatos hatósági funkciókat képes magas színvonalon ellátni, de a gazdátlan állatok ellátását, rehabilitálását és örökbe adását is” – mondta az alpolgármester.

Erre is ügyelnek

Az alpolgármester mindehhez azt is hozzátette, hogy a helyválasztás során mindenképp figyelembe fogják venni az újbudai polgárok érdekeit is.

Balhé volt az állatkertnél

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, május elején a Fővárosi Állat-és Növénykertnél óriási káosz alakult ki, mivel rengetegen akartak bejutni az állatkertbe, és sokakon nem volt maszk. A tömeg hamar összevitatkozott a rendezőkkel, sőt még a rendőröket is kihívták a helyszínre.

Nem tartották be a szabályokat

A rendőröket az állatkerti biztonságiak hívták ki a szabályokat be nem tartó látogatók miatt. A védettségi igazolvány meglétét az állatkert bejáratánál is szigorúan ellenőrzik, így a maszkellenesek nem juthatnak be a létesítménybe.

Büntetés jár a szabálytalanságokért

A védettségi igazolványokat a helyek üzemeltetői elkérhetik, és aki ezt nem teszi meg, az akár egymilliós büntetést is kaphat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay