Fontolgatod a jogosítványszerzést, ugyanakkor gondban vagy az autós oktató személyének a kiválasztásával? Van egy jó hírünk ezzel kapcsolatban, ugyanis ez a cikk felruház majd a legfontosabb tippekkel és gyakorlati tanácsokkal.

Merthogy egyáltalán nem mindegy, mennyire ügyesen, gyorsan és eredményesen sikerül rátalálnod a megfelelő autós oktatóra. Elképesztően sokat számít a sikeres forgalmi vizsgához, úgyhogy erősen javasolt továbbolvasnod a további infókért.

Persze a követendő példán túl egyfajta elrettentő céllal a nem tanácsos vonalat is megmutatjuk neked.

Mennyit számít az autós oktató személye a jogosítványszerzés sikerében?

Ha számszerűsíteni szeretnénk a kérdést, akkor alsó hangon is 50 százalék körül becsülhető az autós oktató személye a folyamat sikerrátáját tekintve. Kicsit olyan ez, mintha nyelvvizsgára készülve választanál magadnak privát oktatót.

Ha sikerül egymásra hangolódni, az oktatóval jól kijöttök, és még a tanulás része is stimmel a dolognak, akkor nyert ügyed van. Ellenkező esetben kész tortúra lesz a folyamat, nem is fogod szeretni a vezetési órákat, ennek megfelelően pedig a sikeres forgalmi vizsga teljesítésének az esélye is drasztikusan csökken.

Ahogyan semmiképp nem javasolt autós oktatót választani

Például ne csak egy szimpla név, illetve fénykép alapján dönts. Ez ugyanis egyfajta orosz ruletthez hasonló játék, aminek a keretei között előzetesen szinte semmit nem fogsz tudni az oktatóról. Most őszintén, szeretnéd magad és a jogosítványod kitenni ilyesfajta rizikónak?

Szintén nem tanácsos kizárólag az autó alapján dönteni. Nyilván kétségtelen tény, hogy mondjuk egy korszerű automataváltós autón könnyebben és hatékonyabban tudod elsajátítani a vezetés alapjait.

Viszont az autó típusán, felszereltségén és jellegén túl előzetesen nem árt szerezned némi információt az oktatóról is. Illetve a zsúfolt naptárral rendelkező oktatókat is célszerű kerülni, mert ha nem tudsz rendszeresen vezetni, akkor fejlődni sem fogsz.

Ha ránk hallgatsz, akkor a következők mentén választasz magadnak autós oktatót

Előzetesen célszerű annyi információt szerezned, amennyire csak lehetőséged nyílik. Úgyhogy mielőtt leteszed a voksod bármelyik autós oktató mellett, érdemes jó alaposan körbekérdezned mondjuk az autósiskola recepcióján vagy titkárságán.

Még jobb, ha egy-egy megbízható ismerőstől, baráttól vagy havertól is be tudsz gyűjteni néhány hasznos tippet és tanácsot. Ahogyan film-, étterem- vagy hotelválasztásnál is szívesen hallgatunk az ismerősök véleményére, ugyanúgy működhet a dolog az autós oktató kiválasztása kapcsán is.

A legfontosabb persze az önismeret. Ha tudod, miként működsz és tanulsz másoktól, akkor ehhez mérten sokkal könnyebb lehet a hozzád leginkább passzoló oktató személyének a megtalálása is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!