November 11-től ideiglenesen bezárja 210 településen 366 postáját a Magyar Posta az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A döntés nem kíméli Budapestet, a második kerületen például csupán két posta marad, de az agglomerációt sem: Budaörsön, Érden, Fóton, Vácon, Monoron, Tahitótfaluban és Gödön is egy-egy posta bezár.

Még 10 napig nyitva vannak

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a Magyar Posta gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére. A vállalat emellett több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát. Akit a teljes lista részleteiben érdekel, az ide kattintva böngészheti.

A második kerület járt a legrosszabbul

Budapesten összesen 22 posta zár be ideiglenesen, ebből öt a második kerületben található, ahol november 11 után csupán két helyen lehet majd a leveleket feladni. A tervek szerint csak a Mammut posta és a Hűvösvölgyi Szolgáltatóház postája marad nyitva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ingyen odaadják a helyiséget

Őrsi Gergely a kerület polgármestere megoldási javaslattal kereste meg a Magyar Postát. Az önkormányzat ideiglenesen térítésmentesen felajánlja a Török utcai üzlethelyiséget, amit alapból kedvezményesen bérel a Magyar Posta, csak hogy megmaradhasson.

Elfogadhatatlan döntés

„Nem tartom elfogadhatónak, hogy összességében hat postával lesz kevesebb a kerületben: októberben a Gábor Áron utcai, és most „ideiglenesen” a Pesthidegkút 1 posta, a Török utcai posta, a Kelemen László utcai posta, a Budagyöngye posta és a Rózsadomb Center postája is bezár” – írta Facebook posztjában a polgármester.

Tiltakoznak a csillaghegyiek

A Magyar Posta szeptember végén már bejelentette, hogy 35 budapesti hivatalt bezárnak. Most újabb 22 fővárosi posta szerepel a listán. Köztük a csillaghegyi, aminek a megmentéséért petíciót indítottak a helyiek.

Budapest környékén sem jobb a helyzet

Az agglomerációt is érinti az ideiglenes szüneteltetés, információink szerint Budaörsön bezár a Gervay Mihály és a Sport utcai posta, helyette a Tesco üzletsorában lehet a szolgáltatást igénybe venni. Érden a Fehérvári úti posta szűnik meg, Fóton a Németh Kálmán utca környékén lakóknak kell többet utazniuk, Tahitótfaluban pedig a Visegrádi utca helyett a Hősök terét érdemes majd célba venni, Vácon a Deákvári főtér helyett pedig a Posta parkot.

Göd és Monor is elveszít 1-1 postát

Messzebb kell menni a felsőgödieknek is, ugyanis 10 nap múlva csak az alsógödi posta marad nyitva, Monoron pedig a Jászai Mari téri postára kerül ki a zárva felirat egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig. ú

Salgótarjánban aláírást gyűjtenek

Molnár Károly salgótarjáni ellenzéki önkormányzati képviselő szerint érthető a spórolás, ám azt mondja: egyeztetni kellett volna a bezárásokról, mert a nagyvárosok peremkerületeiben élők is nehéz helyzetbe kerülnek a hirtelen meghozott döntés miatt. A képviselő éppen ezért levélben tiltakozik a postánál és aláírásgyűjtést is kezdeményezett. „Az elkövetkező napokban itt a helyiek előtt, a helyi boltokban, közösségi terekben, nyilvános helyeken aláírást gyűjtünk azért, hogy ez a több száz aláírás összejön, és érzékeltessük azt, hogy ez a döntés elhibázott” – mondta Molnár Károly.

Szakszervezet sem tudott róla

A Postás Szakszervezet elnöke, Tóth Zsuzsanna azt mondta az RTL-nek: őket is meglepetésként érte a bezárások híre. A posta belső szabályai szerint 60 napra vezényelhetik át a dolgozókat más hivatalokba, a szakszervezeti vezető úgy számol: az ideiglenes bezárásokat tavasszal oldhatják fel.

Energiaválság miatt van szükség

A kormány 25 százalékos megtakarítást írt elő az állami vállalatok számára, ezt pedig csak takarékossági intézkedésekkel tudják biztosítani. A közlemény szerint a Magyar Posta még így is túlteljesít, több szolgáltatóhelyet tart fenn, mint kellene. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: posta