Elefántmentéshez kértek segítséget a tűzoltóktól! Egy 22 éves, 5 tonnás elefántbikája ugyanis rosszul lett, és valahogy lábra kellett állítani. Az állatot végül több mint háromórás, közös munka végén sikerült talpra állítani. Cikkünk végén mutatjuk a mentésről készült fotókat.

Bajba került az elefántbika

Elefántmentéshez kértek segítséget a győri tűzoltóktól! A helyi állatkert 22 éves, 5 tonnás elefántbikája ugyanis rosszul lett, és valahogy lábra kellett állítani. A tűzoltók a csüggedt óriást nagyon előnytelen helyzetben találták, a feje egy kisebb szűk részen helyezkedett el, ahonnan el kellett mozdítani ahhoz, hogy megemelhessék. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkötötték a lábait

Az állatkerti gondozók megkötötték az elefánt lábait, majd a tűzoltókkal közösen sikerült elmozdítani, hogy azután átfűzhessék a hevedereket a hasa alatt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Emelőpárna is kellett

A hevederek átfűzéséhez egy közlekedési baleseteknél is használt emelőpárnát használtak.

Háromórás munkába telt

A hevedert a plafonon lévő csigán keresztül rögzítettek a daru csörlőjéhez, amellyel végül a több mint 3 órás közös munkát követően sikerült Pembét lábra állítani – írta meg Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentés képei

A mentés képei

A mentés képei

Sikerrel járt a mentőcsapat

Kiemelt kép: elefántot mentettek a tűzoltók. Fotók: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság