Nem mindennapi multimédia-kiállítás és fényshow költözött a 250 éves fővárosi Füvészkertbe: egészen március 3-ig megelevenedik az Alice Csodaországban meséje. A háromhektáros botanikuskertben mintegy negyven attrakció várja a látogatókat mesejelenetekkel és karakterekkel, fotópontokkal, de a feldíszített fákban és növényekben is gyönyörködhetnek az érkezők.

Mese a Füvészkertben

Október 20-a óta minden este egyedülálló multimédia-kiállítással várja az érdeklődőket az ELTE Füvészkert. Ezúttal a látogatók a már jól ismert botanikuskertben sötétedés után is tehetnek sétát. Látványos fény és hangjáték varázsolja el a gyermekeket és persze a felnőtteket is, akik így úgy érezhetik, hogy maguk is a mese részévé válnak.

Mesejelenetek és feldíszített fák

A háromhektáros botanikuskertben mintegy negyven attrakciót láthatnak az érkezők. Mesejelenetekkel és karakterekkel találkozhatnak, de a feldíszített fákban és növényekben is gyönyörködhetnek. Néhány elem pedig interaktív: zenél vagy éppen fényjátékkal szórakoztat.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nem árt a növényeknek a hő

Papp László az ELTE Füvészkert botanikusa és Kiszel Péter az ELTE Füvészkert főkertésze az Énbudapestem.hu portálnak elmondta: a hideg időjárásban a növényeknek biztosan nem fog ártani az izzókból kibocsátott fény és hő, bioritmusukra ez nem lesz hatással.

A rovarokra sem veszélyes

A rovarok és kisebb állatok esetében azonban szakemberek véleményét kérték, ők arra az álláspontra jutottak, hogy mivel minimális az UV-sugárzása a LED-fényszóróknak, nem fogják oda vonzani a bogarakat és kárt okozni bennük.

Esténként látogatható

Az Alice Csodaországban tematikájú kiállítás hétfőtől csütörtökig 17 órától 20 óráig, péntektől vasárnapig és ünnepnapokon pedig 17 órától 21 óráig tart nyitva.

Élmények a Füvészkertben

Kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak

Az első szezon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Margitsziget szívében elterülő, télre lezárt Palatinus strand hatalmas területére költözött be 2022 októberében a Lengyelországban már népszerű, több nagyvárosban is megfordult Lumina park. Az attrakció már az első évében bekerült Budapest téli látványosságai közé a maga több mint 200 ezer vendégével. A látogatók nagyobb hányada Budapestről, az agglomerációból és a város 100 km-es körzetből érkezett, de gyakori volt, hogy vidékről is buszos utakat szerveztek, célzottan a park meglátogatására. 

Középpontban a főváros története

Itt az ősz és máris megérkezett a folytatás. A Lumina Park az idén nem idézi fel a főváros történetének minden egyes pontját, inkább egy-egy jellemző szakaszára összpontosít. A fényes séta a római korral, Aquincummal, a légiósokkal és a gladiátorokkal kezdődik. Komolyabb figyelmet kapott a már egyesült, 19. század végi Budapest, megidézik a dicső kor hangulatát. 

Ikonikus jelképek

A parkban megjelennek a főváros ikonikus jelképei, úgymint a Lánchíd, a kőoroszlánok, az Országház és számos további emlék, helyszín és épület a főváros történelmének jellemző korszakaiból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: csodaország a Füvészkertben. Fotók: Facebook/Füvészkert