Arcon ütötte a visszapattanó kő a gépkocsifeltörőt – a 18. kerületi rendőrök elfogták.

Kocsikat tört fel és lopott el

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, aki a gyanú szerint a 2022. február 17. és február 18. közötti éjjel a főváros 17. és 18. kerületében​ két gépkocsit tört fel, melyek közül az egyiket ellopta, valamint egy motorkerékpárt is eltulajdonított. A tolvaj a járművekben tárolt dolgokra is lecsapott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszanyalt a fagyi

Egy biztonsági kamera rögzítette azt az autófeltörőt, aki 2022. február 18-án Rákosmente városrészben egy jókora terméskővel esett neki a jármű egyik ablakának, de a lepattanó kő a tolvaj arcába csapódott vissza.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Videón az eset:

Nem tudta kinyitni

A járművet végül nem sikerült kinyitnia, de abban kisebb kárt okozott, számolt be róla a honlapján a rendőrség.

Azonosították a férfit

A rendőrök a felvételen látható férfit F. Gáborként azonosították, aki a nyomozás adatai szerint a kérdéses éjjel a kerületből egy motorkerékpárt, két másik autóból masszázságyat, autósrádiót és egy bárszéket, míg a 18. kerületből egy autót is ellopott. 

Elfogatóparancs

A kétkerekűt a rendőrök később megtalálták, ám F. Gábor felkutatása érdekében 2022. május 9-én elfogatóparancsot adtak ki.

Kihallgatták

A férfit a 18. kerületi rendőrök Vecsésen elfogták, majd a 18. kerületi kapitányságra állították elő, ahol egyrendbeli lopás vétség, egyrendbeli lopás vétség kísérlet, valamint egyrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Nem tett vallomást

F. Gábor érdemi vallomást nem tett, de a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet