Nem tudták megmenteni az életét annak az asszonynak, aki egy újpalotai panelház ötödik emeletéről ugrott ki.  A panel szinte minden lakója tudott arról, hogy milyen sérülésekkel él együtt az asszony. Felnőtt lánya hangját az egész lépcsőház ismerte, a betegesen agresszív nő a lakók ellenségévé vált, gyakorta jártak náluk a rendőrök.

Sok konfliktus volt

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a rendőrök rendszeresen kijártak Páskomliget utcai panelbe. Hol a lakók hívták az őrjöngő fiatal asszony miatt, hol ő érzett valamit sérelmesnek, és képes volt rá hívni az ügyeletet közvetlen szomszédjára is.

Dührohamai voltak a lányának

„Az utóbbi tíz évben kezdődtek a dührohamai a fiatal nőnek. Lehet, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett. Volt, hogy már hajnalban artikulálatlanul üvöltött, verte a radiátort. Idős édesanyja képtelen volt kezelni. Gyakran láttuk Hédit az arcán sérülésekkel, monoklikkal” – mondta a szomszéd a Blikknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindig védte a lányát

„Aztán két éve egy szúrás miatt elvesztette egyik szeme világát is. Járni is alig tudott” – idézte fel az egyik közvetlen szomszéd. Éveken át pontosan hallotta a vékony falakon keresztül, mi történik a másik lakásban. Mint mondta volt, hogy a rendőrök vitték el a nőt, az édesanyja sérülései is gyanúsak voltak, ám ő soha nem tett terhelő vallomást a lányára, mindig védte őt, azt hajtogatta,csupán baleset történt. Így a lánya, Nóra mindig hazatért.

Lépcsőházban is kiabált

„Az utóbbi hónapokban vészjóslóan gyakorivá váltak a dührohamok. Két hete a lépcsőházban futottunk össze, csak anyázott, kiabált, fékezhetetlen volt. A rendőröket kellett akkor is hívni” – idézte fel egy másik szomszéd.

Mindent hallottak a szomszédok

„A tragédia napján is reggel kezdődött az ajtócsapkodás, egész nap hallottuk, ahogy Nóra üvölt az édesanyjával. Sötétedés után fél 7 körül, csúcsra járt az őrjöngés. Aztán csönd lett. Egy óra múlva a kiérkező mentőkre figyeltünk fel, akkor tudtuk meg, hogy Hédi teste ott fekszik a járdán, az erkély alatt” – mesélte a lakó. „Állítólag egy széket cipelt az erkélyre, pedig már egyik szemére sem látott, lába is súlyosan sérült volt.”

Nem érti, hogy történt

„Nem is értem, hogy tudott felállni, és átbillenni a korláton az a magatehetetlen asszony” – mondta a kutyás sétáltató nő, miközben egy mécsest helyezett a többi mellé, arra helyre, ahol egy mentős kesztyű is jelzi a zuhanás pontos helyét.

Trauma

„Ez egy trauma volt az egész háznak, de még szomszéd lépcsőházaknak is. Utoljára december 23-án volt kint a mentő. Vélhetően az édesanya hívta ki őket, a lánya csillapíthatatlan volt” – mondja Péter, szintén egy közvetlen szomszéd. A mentők el akarták vinni, de a nő nem volt hajlandó velük menni, így a rendőröket hívták ki.

Kiengedték a rendőrök a lányát mindig

„Láttam hátul megbilincselték a kezét, úgy próbálták kivinni lakásból, az édesanya szívtépő könyörgése áthallatszott: “Letérdelek, csak ne vigyék el a lányom!” – idézte fel a férfi. A rendőrök hajthatatlanok voltak, bevitték, de a nő másnap már otthon volt.

Nyugalmat akarnak a lakók

A rendőrség közleménye szerint idegenkezűség nem merült fel, vélhetően maga vetette mélybe magát az idős nő. Este 10 körül mentő vitte el a lányát. A lakók remélik, hogy most már nem engedik egyhamar haza – írja a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Újpalotai panelok