A Mahart újpesti telephelyén várja a büntetőügy végét a Dunából kiemelt Hableány rozsdásodó roncsa. A hajótest teljesen megrogyott, egy hatalmas törés van rajta. Mivel a hajóroncshoz büntetőeljárás végéig senki sem nyúlhat, ezért kamerákkal figyelik éjjel-nappal.

A hajó totálkáros, üzembe helyezni nem akarjuk, nem is lehet többé – mondta Sógor Zsolt, a tulajdonos Panorama Deck Kft. jogi képviselője a Blikknek. Úgy tudja, vannak tervek arra, hogy a Margit híd közelében emlékhelyet alakítanak ki, amihez felhasználják a hajó orrát és harangját. Ezt a cég is támogatja.

A jogász arról is beszámolt, hogy a balesetet okozó társaság biztosítója még nem fizette ki a kártérítést, miközben ezt már közvetlenül a baleset után meg kellett volna tennie. Hozzávetőleg 6,3 milliárd forintnyi dollárról van szó, az áldozatoknak járó pénzzel együtt. A hajótársaság vesztesége is tetemes: az ügyvéd szerint csak a hajó értéke volt minimum 70 millió forint. Az azóta kiesett bevételről még nem beszéltünk – közölte az ügyvéd.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A büntetőügy első tárgyalása március 29-én volt a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülésen a Viking kapitánya, Jurij C. nem ismerte el a bűnösségét. Az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt vádolja a kapitányt.

Kiemelt kép: A hajóroncs kiemelése a Dunából