Ma töltötte volna be 60. életkorát Gesztesi Károly. Liptai Claudia megható sorokkal emlékezik volt férjére és gyermeke apjára.

Sok idő telt el

60 évvel ezelőtt ezen a napon született a nemzet kedvelt színésze, Gesztesi Károly, ezt a születésnapját azonban már nem élhette meg, ahogyan azt sem, ahogy a kislánya szépen lassan felcseperedett, már hamarosan jogosítványra készül. Szívbemarkoló bejegyzésben emlékezett meg a műsorvezetőnő a 3 évvel ezelőtt elhunyt színészről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Így emlékezik volt felesége

„60. Ennyi lennél ma. 60. Ezzel a számmal a tortán indulnánk hozzád. Becsöngetnénk te kijönnél köntösben mert már biztos reggel a szaunában kezdted a napot. Már messziről kiáltanád azon az összetéveszthetetlen hangon: Hellllo!”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megnőtt

„Aztán jönne az az ogrés ölelés, amelyben Panyika már nem veszik el, hiszen közel olyan magas mint te. De ez nincs. Csak a felfoghatatlan hiány „Három éve nincs csöngetés nincs köntös, nincs ölelés. Panyó nemcsak megnőtt, de képzeld már a jogosítványára készül” – írja Claudia az Instagram oldalán, majd hozzáteszi:

Bármit odaadna

Így folytatta: „Amikor kislány voltam és valami nagy baj történt mindig azt mondtam inkább odaadom a kedvenc babám csak legyen minden úgy, mint előtte. Tobika tudod bármit odaadnék, hogy visszatekerjem az idő kerekét.”

A poszt mellé egy képet is közzétett Gesztesiről és kislányáról:

Legendás szinkronhang

Gesztesi Károly a ’90-esek években a Miskolci Nemzeti Színház, a József Attila Színház és a Vígszínház társulatának volt tagja, majd ’98-tól szabadfoglalkozású lett. A legismertebb szinkronszínészeink egyike volt és a Talent Stúdióban tanította is a szakma rejtelmeit. Olyan sztárok szólaltak meg általa, mint például Vin Diesel és Sylvester Stallone, de Gesztesi Károly volt Shrek felejthetetlen magyar hangja is – írja a Bors.

Így halt meg

Ahogy írtunk róla, a budapesti Ferdinánd-hídnál lett rosszul a volán mögött. Annyi ereje és lélekjelenléte még volt, hogy félrehúzódjon, de később a mentők nem tudták megmenteni az életét, pedig 50 percen keresztül próbáltak segíteni rajta.

Helyszíni fotó:

A szellemi örökség

Gesztesi Károly szellemi örökségéről fia, Máté gondoskodott. A művész bibliai hangoskönyvét ugyanis ő fejezte be, ezzel is továbbadva az utókornak apja hitét. Gesztesi színpadi alakításai és dalai halála óta is velünk élnek. Végső nyughelyén, a budakalászi Csalogány utcai temetőben a mai napig őrzik az emlékét – írta meg a Blikk.

Gránit sírkő a budakalászi temetőben

A sírkövet 2021 júniusában avatták fel a budakalászi temetőben. A kő a legnemesebb gránitból készült, barna és fekete színekben pompázik. Nem hivalkodó, mégis méltó Gesztesi Károly színészi nagyságához – írta akkor a lap.

Csaknem 200 millióért kelt el

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy új tulajdonosa van Gesztesi Károly budakalászi házának. A nyolc szobás ingatlan közel 200 millióért kelt el, vagyis mind az 5 gyermeke csaknem 40 millió forintot örökölt a művésztől. Gesztesi azt is elmondta a sajtónak, hogy Budakalászon akarta tölteni a nyugdíjas éveit, ami nem meglepő, hiszen a két lakásból álló ház egyikében a színész élt, míg a másikban a második felesége, Nikolett és három közös gyerekük Márk, Dávid és Áron. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: Gesztesi Károly és Liptai Claudia