Új tulajdonosa van Gesztesi Károly budakalászi házának. A nyolc szobás ingatlan közel 200 millióért kelt el, vagyis mind az 5 gyermeke csaknem 40 millió forintot örökölt a művésztől.

5 gyermek osztozik az örökségen

Lezárult a hagyatéki eljárás így Gesztesi Károly mind az öt gyermeke: Máté, Márk, Dávid, Panka és Áron osztozott a budakalászi ingatlan tulajdonjogain és az érte kapott összegen is, amely a Blikk információi szerint 190 millió forint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lenyomták az árát

Az örökösök tavaly nyáron hirdették meg és 220 millió forintot kértek a közel ezer négyzetméteres telken felhúzott 217 négyzetméteres, nyolcszobás házért. Ám so­káig nem találtak vevőre, ezért később levitték az árat, 200 millióért volt fent több, ingatlanokkal foglalkozó oldalon.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

190 millió környékén kelt el

Amikor ­ennyiért sem talált vevőre, tovább csökkentették az összeget, és 190 millió forintért várta új tulajdonosát. Végül nem is kellett sokáig várni, ugyanis idén áprilisban egy házaspár vásárolta meg a csodás házat, amelyre a tulajdoni lap szerint 91 mil­liós jelzáloghitelt vettek fel.

Gesztesi Károly imádta ez a házat

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színész egyébként imádta ezt a házat, ami mediterrán stílusban épült. Gesztesi Károly minden szegletét szerette, ugyanis a saját ízlése szerint tudta berendezni azt. „Ez tulajdonképpen egy legényház, egyedül élek itt, de a gyermekeim bármikor jöhetnek hozzám” – nyilatkozta 2013-ban a néhai színművész.

Otthonaként tekintett rá

A budakalászi ingatlan egyébként már a 27. lakása volt, ám mégis valamiért erre tekintett igazán otthonaként. Még annak ellenére is, hogy 2016-ban egyszer meg akart tőle válni, ám végül meggondolta magát. Gesztesi Károly egyébként a Hal a tortán műsorában mutatta meg a házát. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Itt akarta tölteni a nyugdíjas éveit

Gesztesi azt is elmondta a sajtónak, hogy Budakalászon akarta tölteni a nyugdíjas éveit, ami nem meglepő, hiszen a két lakásból álló ház egyikében a színész élt, míg a másikban a második felesége, Nikolett és három közös gyerekük Márk, Dávid és Áron. NE HAGYD KI! “Nagyon sokszor eszembe jut, hogyan tudnám visszatekerni az idő kerekét arra a napra” – egy évvel ezelőtt halt meg Gesztesi Károly, Budakalászon temették el a színészt

Somló Tamás villája is Budakalászon volt

A BudapestKörnyéke.hu is beszámolt róla, hogy Somló Tamás villáját is árulták, ami szintén Budakalászon volt. A zenészlegenda azért vásárolta a villát, hogy ott pihenhesse ki a turnék és koncertek fáradalmait, illetve, hogy szabad hétvégéit a város zajától távol tölthesse. Somló Tamás a hirtelen jött betegsége miatt azonban csak a belső rész rendberakásáig jutott, kívül elburjánzott a növényzet, szinte alig lehet belátni a csodás birtokra.

Áron alul kelt el

Somló Tamás villája végül áron alul kelt el 2019-ben. Először 130 millió forintos irányáron tették fel a hirdetést, ám hamar kiderült, hogy ennyiért nem talál gazdára az épület. Végül 85 millió forintra módosították az irányárat, így az ingatlan bőven áron alul kelt el. Az eladással a család végre lezárhatott egy igen nehéz és fájdalmas időszakot, és végre új életet kezdhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben a videóban mutatja meg Gesztesi a most eladott házat

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – Forrás: atv.hu