Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt az elmúlt 24 órában újabb 750 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 7 krónikus beteg.

Ezek után a mai napon az operatív törzs megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, ahol a ma esti szuperkupa döntő védelmére rendszerével kapcsolatos információkat is ismertették.

A legnagyobb számban magyar szurkolók várhatók, de kis létszámban spanyol, 1500 fő alatti számban német szurkolók is érkeznek a Puskás Arénába, hangzott el a sajtótájékoztatón.

A külföldi szurkolóknak vagy 5 napon belüli két negatív PCR teszttel kell rendelkezniük, vagy a rendezvény előtti 3 napon belüli egy negatív tesztre van szükségük, de ebben az esetben 72 órán belül el kell hagyniuk az országot.

A külföldi focicsapatokat és munkatársaikat külön tesztelték, Magyarországon ún. “buborékban” tartják őket, senkivel nem érintkezhetnek, egészségi állapotukat külön figyelik. Az operatív törzstől a csapatokhoz összekötő tisztek kerültek, előtte nekik is negatív tesztet kellett produkálniuk.

A nézőkre is szigorú szabályok vonatkoznak: a hasonló közösségből származók – családtagok, barátok ülhetnek egymás mellé. A sorokat nem fogják teljesen feltölteni és a megtöltött ülőhelyek között is tartják a távolságot. Kötelező maszkot viselni, már a beléptetésnél és a sorokban is.

Kiemelték, hogy tünettel senki ne jöjjön, de, ha valakinél lázat tapasztalnak a hőmérséklet méréskor, azok számára külön sátrakat, elkülönítőket állítanak fel, illetve nagy számú mentő biztosítja majd a helyszínt.

Közlekedési lezárásokra is kell számítani, erről korábban a BudapestKörnyéke is írt.

Mind a német és spanyol szurkolókat együtt tartják. A spanyolok repülővel jönnek, rendőri kíséret szállítja őket a stadionhoz egy buszflottával. A német szurkolóknak pedig külön parkolók lesznek kijelölve.

Kiemelt kép: Puskás Aréna