Az emberek a konyhai berendezések közül valószínűleg a mosogatótálca kiválasztására fordítanak a legkevesebb figyelmet, holott ennek az eszköznek is passzolnia kell a dizájnba, ugyanakkor a praktikusság is fontos.

Ezért nem véletlen, hogy a Homelux webáruház mosogatótálca kínálatában is többféle modellel találkozunk: anyag, méret, szín és kialakítás szempontjából is választhatunk közülük. Röviden összefoglaljuk, mi alapján érdemes döntést hozni.

A mosogatótálca mérete

Talán a méret lesz az elsődleges szempont a választásnál, hiszen nem mindegy, hova kerül a szerkezet, mekkora hely áll rendelkezésünkre a pulton. Ne feledjük, hogy egy konyhában sok mindennek kell a hely: az evőeszközök, edények tárolására éppúgy, mint a konyhai kisgépek elhelyezésére.

Sokan megtehetik, hogy mosogatógépet is beépítenek a konyhablokkba, és úgy gondolják, elég lesz egy egytálcás, kisebb mosogató is. Azonban arra is gondolni kell, hogy hányan élnek a háztartásban, milyen gyakran sütnek-főznek, és jellemzően miket fogyasztanak! Mert ha gyakori, hogy vendégül látunk másokat egy nagy fazék levessel, vagy sokszor készítünk finom süteményt tepsiben, akkor ezeknek a főzőeszközöknek a mosogatásához egy nagyobb, mélyebb tálcára van szükség.

Az sem mindegy, rendelkezik-e csepegtetőtálcával is a berendezés, mert ezt is bele kell számítani a mosogató által elfoglalt területbe!

Ha azonban valaki egyedül él, kicsi a konyhája, vagy nem igazán főzőcskézik otthon, akkor egy kisebb változat valóban elegendő lehet.

A mosogatótálca anyaga

Jellemzően két anyag közül választhatunk: van a hagyományos, jól ismert rozsdamentes acél és a gránit. Mindkettőnek megvan a maga előnye, és mindkettő könnyen tisztítható, higiénikus. Az utóbbi mostanában divatosabb, a modern konyhákba érdemesebb ezt választani.

A gránit mosogatók azért is népszerűbbek manapság, mert karcállóak: nem okoznak bennük kárt az evőeszközök. Foltállóak is: a mosogatóba öntött kávé vagy vörösbor sem hagy rajtuk nyomot.

Hangszigetelésük is jó, így kevésbé okoz zajt, ha mosogatunk, illetve a mosatlan edények között matatunk.

A rozsdamentes acélokhoz hasonlóan jó a hőtűrő képességük is: a forró edényeket is beletehetjük a gránitmosogatókba.

A dizájn is számít

Természetesen a dizájn is fontos: de ne feledjük, hogy ezt a csaptelep is befolyásolja majd! A mosogatótálcákhoz külön kell megvásárolni a csaptelepeket a Homeluxnál is, de széles választékból válogathatunk. Álló és fali csapok is kérhetők.

Ha gránitmosogatót választunk, akkor az lehet fekete, fehér, bézs, de akár különlegesebb színű is. Alakját tekintve van kör és szögletes mosogatótálca is. Gondoljuk át, milyen stílusú a konyhánk, milyen színűek a bútorok, és döntsünk eszerint!

A szükséges kiegészítőkről – például szifon, kihúzható cső, vízátfolyás-szabályzó aerátor – se feledkezzünk meg: ezek is kaphatók a fent említett webáruházban a többi konyhai berendezéssel együtt. Érdemes szétnézni a kínálatban!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: homelux.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.