Amikor belopózik a hűvös idő, sorra kerülnek elő olyan kedvenc ruhadarabok, mint a köntös és az otthonka. Szeretjük ezeket a ruhadarabokat, mert a kényelem mellett az ellazulás, relaxáció élményével is megajándékoznak. Fürdőköpenyre mindenkinek szüksége van csak az évszak, a lakás, illetve az életmód határozza meg hogy milyenre. Nem utolsósorban kiváló ajándékötlet is, hiszen ennek a ruhadarabnak mindenki örül. Számos különböző hosszúságú és stílusú fürdőköpeny található a piacon. A hatalmas választék néha zavarbaejtő lehet, főként, ha nem tudod pontosan melyik típus lenne az ideális. Az alábbiakban segítünk a választásban!

A fürdőköpeny nagyon hasznos és igazán praktikus elemévé válhat az otthoni gardróbnak, ha az igényeinknek megfelelően választjuk ki. A Salala köntös kínálatában biztosan találsz kedvedre való darabot. Viselése különféle helyzetekben pótolhatatlanná válhat, kellemes viselet a hűvös őszi estéken, amikor még nem indul be a fűtés, de például sokan el sem tudják képzelni miként is lehetne másban kilépni a fürdőszobából, vagy kikelni reggel az ágyból. A reggeli kávé sem esik jól semmi másban annyira, mint a kedvenc köntösben.

A fürdőköpenyek különféle vastagságú és puhaságú anyagokból készülnek. Némelyikük nyárra és tavaszra, mások őszre és télre ideálisak, de a vékony anyagú is jó választás lehet télen is egy jól fűtött lakásban. Nem árt tudni, hogy a szatén vagy selyem anyagúak nagyon elegánsak és  érzékinek de inkább az otthoni gardrób dekoratív elemei, a hideg ellen nem védenek, és nem is keltik azt a puha belebújós puhaságot sem, mint a vastagabb anyagúak. Ellenben vékonyak és légiesek, csábító lehet benne a viselője.  A dekoratív, vékony anyagú köntösök finoman kiemelik az alakot és az előnyös pontokat. A férfiak számára készült típusok derékban kötősek, a legjobb hatás eléréséhez a méretnek tökéletesen illeszkednie kell a testhez.

A választást kezdjük a megfelelő mérettel. Fontos, hogy csak a kinézet legyen a fő szempont, hanem az is, hogy a fürdőköpeny a lehető legjobban megfeleljen az igényeinknek.

A fürdés után vagy pizsamához viselt vastagabb köntösöknél, hogy a fürdőköpeny kényelmes legyen és ne korlátozza mozgásunkat a lazább szabás javasolt. Miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb típust, ideje feltenni magunknak a kérdést, hogy a hosszú vagy egy kicsit rövidebb fürdőköpenyt választjuk? Szükség lesz -e kapucnira, ha például fürdés után vizes marad a hajunk?

Szükségünk van zsebekre, amelyekbe beletehetünk például egy zsepit vagy egy kulcsot? A lezserebb, derékban kötős fürdőköpenyt részesítjük előnyben, vagy esetleg a testhezállóbb cipzárast? 

A köntösök főleg az alábbi anyagokból készülnek: 

  • pamut – ez a leggyakrabban használt anyag nyári és téli fürdőköpenyek gyártásához. Az ilyen típusú fürdőköpeny általában vékonyabb így kiváló szellőzést biztosít és egyben felszívja a vizet. Tökéletes azoknak, akik könnyű, szellős és bőrbarát köpenyt keresnek.  Egy ilyen fürdőköpeny utazásra is könnyebben vihető, mert sokkal kevesebb helyet foglal, mint a frottír vagy mikroszálas fürdőköpeny.
  • frottír– Ez a műfaj klasszikusa és a fürdőköpeny legnépszerűbb modellje. A frottírszövet egy speciális szövésű pamut, amely erre az anyagra jellemző hurkokat hoz létre. Nagyon puha, meleg és kellemes a bőrnek. Gyorsan felszívja a vizet. Zuhanyzás, vagy uszoda után is tökéletes a megfelelő egyrészes fürdőruhával. Tehát ha zuhanyozás után felszívja a vizet, nem valószínű, hogy kellemes meleget biztosít. Száraz testre érdemes használni. 
  • szatén – ez egyfajta gyártási technika és olyan anyagokból készülhet mint: pamut, poliészter vagy selyem. A szövés felső része rendkívül sima és bársonyos. Hűvös érzetű és kellemes anyag.
  • plüss – ez egy modern, tartós, foltálló és kellemes tapintású szövet, amelyet könnyű kezelni. Finom puha és meleg, felszívja a nedvességet, strapabíró és tartós még akkor is, ha nedves lesz.  Tökéletes fürdőköpeny azok számára, akik melegségre vágynak és védelmet keresnek a hideg ellen.
  • mikroszálas – modern technológiák felhasználásával készült, nagyon vékony poliészter és poliamid szálak keverékéből áll. Az anyag ötször jobban nedvszívó, mint a pamut. Mosógépben öblítő nélkül mosható és szárítógépben is szárítható. Az anyag rendkívül vékony, ugyanakkor strapabíró és szuper nedvszívó képessége miatt nem csak otthon, hanem sportolásnál és utazásnál is kiváló lehet.

Hosszú vagy rövid legyen a fürdőköpeny?

A fürdőköpeny hossza fontos a kényelem és a megfelelő melegség érdekében. Ha a téli időszakra vásárolunk, akkor a hosszú fürdőköpeny egyben a melegebb is, Kombinálhatók hálóinggel vagy pizsamával A rövidebb fürdőköpenyek fiatalosak és légiesebbek, ráadásul a férfiak is nagyon szeretik ezt a típust. Kaphatóak meleg pulóverekre emlékeztető fürdőköpenyek is. Általában plüssből készülnek, cipzárral, védelmet nyújtanak a felsőtestnek.

Mennyibe kerül?

A minőségi köntös nem olcsó mulatság. A minőség általában kéz a kézben jár az árral, de a megfelelő ellazulás minden pénzt megér. Ha szép és tartós darabot szeretnénk, akkor nem érdemes spórolni az áron, mert a magasabb ár jobb minőségű anyagok használatához kapcsolódik. Ilyen például a szatén – a nagyon olcsó szatén általában rossz minőségű poliészterből készül. Az ilyen anyag légáteresztő, ami azt jelenti, hogy izzadunk benne és statikus is lesz. A vastag plüssöknél sem mellékes, hogy mennyire l nedvszívó és jól szellőző az anyag, vagy éppen jól beleizzadunk egy melegebb napon.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.