A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Ideiglenes lezárás

Át kell építeni és munkaszintre süllyeszteni a Lánchíd felújításához használt állványzatot a rakparti útpálya felett. Ezért június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Döbrentei tér között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért van rá szükség

Erre azért van szükség, mert az állványon veszélyes munkát végző dolgozók, valamint a munkaterület alatt közlekedők biztonságát nem lehet a közúti forgalom fenntartása mellett biztosítani, számolt be róla honlapján a BKK.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Lánchíd felújításáról ebben a cikkünkben írtunk korábban:

Ilyet még nem láttál: 14 méterrel a Duna vízszintje alatt festik a Lánchidat, így áll most a híd felújítása – Videó

A lezárások:

Fontos tudnivalók:

Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca–Lánchíd utca–Apród utca–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak. Valamint északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út–Alagút utca–Alagút–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart, vagy az Attila út–Lánchíd utca–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

Erre hívja fel a figyelmet a BKK

A BKK felhívja az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők figyelmét, hogy a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt a Margit hídnál sem lehet majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra. Továbbá azt írják, hogy a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd–Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalon közlekednie.

Ezen a hétvégén még szabad a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt

A Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakasz ideiglenes lezárásának ideje alatt a pesti alsó rakparton a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Szünetel

Ebben az időszakban szünetel a gyalog vagy mikromobilitási eszközzel közlekedők előtt történő hétvégi megnyitás, derül ki a társaság közleményéből.

Nem hajthatnak be a kocsik

Ezen a hétvégén azonban még megnyílik a pesti alsó rakpart az érdeklődők előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már bevált gyakorlatnak megfelelően – június 18-án és 19-én a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pesti alsó rakpart