Különös jármút kapott a Készenléti Rendőrség. Segway-jel eredhetnek a turistákat zaklató, megtámadó bűnözők nyomába.

Járőrözés

A rendőrség egyik fontos feladata a főváros közbiztonsági ellenőrző tevékenység támogatása, a közterületi járőrszolgálat megerősítése, a nagy tömegeket vonzó kulturális rendezvények biztosítása – írják a rendőrség honlapján, ahol bemutatták az új eszközeiket.

Új eszköz

A Készenléti Rendőrség állománya az idei turisztikai szezonban a lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálat mellett mától önjáró elektromos eszközzel végrehajtott szolgálatot, valamint 2022. június 1-jétől kerékpáros járőrszolgálatot is ellát a fővárosban a nyár végéig.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

10 órán át

Jelenleg minden nap 10 órától 20 óráig önjáró elektromos eszközzel a Budai Várban, míg 10 órától 22 óráig elektromos kerékpárral a Margitszigeten szolgálja a rendet és védi a közbiztonságot egy-egy járőrpár.

Védik a turistákat

Ezen járőrszolgálatok célja a turisztikai szempontból jelentős, ellenőrzendő területeken tartózkodó állampolgárok, illetve a fővárosba látogató hazai és külföldi turisták, valamint tulajdonaik sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, továbbá a járművezetők, kerékpárosok és a gyalogos közösség biztonságos közlekedésének elősegítése.

Közlekedésbiztonság

Ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az állampolgárokat zavaró és a közlekedésbiztonságot veszélyeztető szabálysértések megelőzésére, felderítésére és megakadályozására.

Önjáró eszközök

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kerékpáros, valamint az önjáró elektromos eszközzel végrehajtott szolgálati formához mind az állampolgárok, mind a turisták pozitívan viszonyultak.

Bicajuk is van

Bizalom és fotózkodás

A közleményben kiemelik, hogy, a trendi járgányok láttán az emberek szívesen és bizalommal fordultak az egyenruhásokhoz kérdéseikkel, problémáikkal, és előszeretettel fényképezték őket az elektromos kétkerekűvel is.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.