Durván bedarált egy kamionos egy személyautót az M0-ás autóúton, mert nem vette észre, hogy mellette halad és ráhúzta a kormányt. Az esetről videó is készült ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Óvakodj a kamionoktól

Ha eddig nem értetted miért kell óvakodni a kamionoktól, akkor ez a felvétel mindenre rávilágít. A képeken az látszik, hogy egy fekete autó halad a külső sávban a kamion mellett, nagyjából a kamionfülkével egy vonalban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Begyűrte az autót

A kamionos jobbra indexel, majd ráhúzza a kormányt az autóra, amely a hatalmas monstrum elé fordul, gyakorlatilag begyűri maga elé az autót a kamion.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Baleset az M0-án

A felvételt a bpiautósok.hu egyik rajongója küldte. Ezt írta: ” Ma délután 2 óra előtt kicsivel történt egy baleset az M0-áson, az M1 felé, az M5-ös után közvetlenül.

Holttérben volt

A középső sávban haladó kamion kisorolás közben nem vette észre a külső sávban haladó személyautót, valószínűleg a holtterében volt, és sikerült megforgatnia.” – számolt be az esetről a felvétel készítője.

Ráhúzta a kamiont

A felvételt elnézve elsőre azt is gondolhatnánk, hogy milyen suttyó a kamionos, hogy ráhúzta a több tonnás monstrumot a kisautóra, de a történet nem ilyen egyszerű.

Nem látja

A kamionsofőr csaknem két méter magasságban ül, a szemmagassága pedig akár 3 méteren is lehet. Ha egy autó a jobb oldaláról közelít és közel van a fülkéhez, akkor könnyen előfordulhat, hogy olyan holttérbe kerül, amit egyszerűen nem lát a kamionos.

A kamionos a hibás

Természetesen a kamionsofőrt sem kell felmenteni, hiszen bizonyáéra nem figyelt. A mellette haladó autóst látnia kellett a visszapillantóban, és ha nem előzte meg, akkor gyanakodnia kellett volna, hogy bizony halad valamilyen autó abban a sávban, ahová kanyarodik.

Érdemes vigyázni a kamionokkal

A videón látható helyzet is arról tanúskodik, hogy jobb azonnal elmenni egy kamion mellett, vagy ha nincs lehetőségünk megelőzni, maradjunk le úgy, hogy semmiképpen se legyünk mellette sokáig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az esetről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció