Egyik ismerősénél bujkált az a sofőr, aki a napokban okozott balesetet Pomázon. A férfi autója frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő járművel. Később kiderült, a vétkes autóvezető alkoholt fogyasztott, volt anyósa buktatta le a rendőrök előtt.

Baleset Pomázon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Pomázon, a Budakalászi úton történt közlekedési balesethez riasztottak rendőröket 2023. január 20-án kora délután. Egy zöld és egy piros autó haladt a Budakalászi úton ellenkező irányban, amikor a zöld áttért a szemközti sávba és a pirosnak csapódott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfutott a sofőr

Az ütközés következtében a zöld kocsi az árokban kötött ki, vezetője kikászálódott az ülésből és vissza se nézve, egyszerűen futásnak eredt. A vétlen autó sofőrje könnyű, utasa súlyos alsóvégtagi-, és fejsérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beszorult a másik sofőr beszorult a roncsok közé

Forrás: Pomázi tűzoltóság

Ideges volt az egyik bámészkodó

A helyszíni szemlét végző Janzsó István zászlós nemcsak a baleset körülményeit rögzítette, nemcsak a roncsokra, sérültekre figyelt, hanem a környéken bámészkodókra is, akik között feltűnt számára egy feltűnően izgatottan, idegesen viselkedő nő.

Veje használta az autót

Beszédbe elegyedtek, a zászlós kérdéseire a nő elmondta, az árokban heverő, zöld autót a volt veje szokta használni.

Alkoholt fogyasztott a sofőr

Az új információt leellenőrizték, a férfit azonosították és indultak elszámoltatására. A település körzeti megbízottja tudta, hol kell keresni, ha otthonában nem találnák. Meg is lelték egyik ismerősénél. Az elszíneződött alkoholszonda után kettős mintavétel, majd kihallgatása következett.

A tűzoltók mentés közben

Forrás: Pomázi tűzoltóság

Utasára fogta a balesetet

Vallomásában a 32 éves férfi azt elismerte, hogy minden segítség nélkül sorsára hagyta a sérülteket és ijedtében elszaladt a helyszínről. A balesetért szerinte azonban nem ő, hanem utasa felel, aki menet közben ráfogott a kormányra és balra húzta. Arra nem emlékezett, hogy vezetés előtt ivott-e.

Eljárás indult

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a levett minták szakértői vizsgálata tisztázza, hogy a baleset időpontjában volt-e a szervezetében alkohol. A további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja le. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Pomázi tűzoltóság