Itt a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is beszámoltunk róla, hogy szombaton megnyithattak a vendéglátóegységek teraszai. Erre azt követően volt lehetőség, hogy pénteken elértük a 3,5 millió beoltottat, erről Orbán Viktor adott ki tájékoztatást.

Megtelt élettel a város, de…

Az újraindítás ezen lépéseként tehát újra megteltek élettel szombaton a teraszok, bár több helyütt elképesztő tömegek alakultak ki, Budapest belvárosában például lépni nem lehetett, rengeteg maszk nélkül mászkáló fiatallal lehetett találkoni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karácsony Gergely is megszólalt

A téma kapcsán Karácson Gergely is megfogalmazta az aggodalmait, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. A főpolgármester posztjában arról írt, hogy aggodalommal töltötte el a látvány. “Miközben megértem a budapestiek szabadságvágyát, a terasznyitás utáni eufóriát, mindenkit szeretnék fokozott óvatosságra inteni, hiszen ma is több, mint kétszáz honfitársunkat veszítettük el, ma is új COVID-fertőzöttek ezreit jelentették az egészségügyi hatóságok.” – írta a bejegyzésében.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Zacher Gábor felelőtlenségnek nevezte a hétvégét

Nemrégiben pedig Zacher Gábor szólalt meg a terasznyitások kapcsán, a toxikológus úgy fogalmazott: “Nagyon nagy fokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk. És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy. Remélem, tévedek. Remélem, nem lesz igazam” 

Ők ott lesznek a betegágy mellett

„A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért” – mondta az Indexnek Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa.

“Mindenkinek tele van a töke”

“Hirtelen kigyulladt a három zöld lámpa, mint a Formula–1-ben, az emberek pedig arra mentek, amerre láttak. Elhiszem, hogy már mindenkinek a töke tele van a bezártsággal, de el kell fogadnunk, hogy a vágyaink és a járványhelyzet még mindig nem párhuzamosak – fogalmazott a toxikológus.

Kemenesi Gábor is kifejtette a véleményét

Most pedig Kemenesi Gábor, virológus osztotta meg álláspontját. A pécsi szakember posztjában azt írja, sokan megkérdezték, mit gondol a terasznyitásról, véleményét egy fotóval fejtette ki.

Ez nem egy buli

“Ezt nem egy buliként kell megélni, hanem felelősségként a még nem beoltottakért akik továbbra is veszélyben vannak és kórházba kerülhetnek és természetesen felelősségként, hogy az éttermeken segítsünk és az ágazat továbbra is működhessen, hetek múlva is és ősszel is. Felelősséggel egymásért…Csak érdekesség: A bulizós képek főszereplői a jelenleg ~10-25%-ban átoltott 18-40 éves fiatalok, emellett a járvány még tart.” – írja posztjában a szakember.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Újranyitott terasz Budapesten – Fotó: BPK