A koronavírus-járvány miatt annyira elnéptelenedett Budapest, mintha kijárási tilalom lenne. Láthatóan az emberek komolyan veszik a „Maradj otthon!” felhívást és ki sem dugják az orrukat az utcára.

A szerda délelőtt készült budapesti fotókat elnézve olyan, mintha a kormány elrendelte volna Budapesten a kijárási tilalmat.

Tegnap, ahogy azt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy ha rajta múlna elrendelné a kijárási tilalmat, de nem teheti, hiszen azt csak Magyarország kormánya rendelheti el.

Európa számos országában hivatalosan is kijárási tilalom van érvényben, hogy így csökkentsék az emberek találkozását, azzal együtt pedig a vírus terjedésének a lehetőségét.

A budapesti tömegközlekedési eszközök használata 90%-al csökkent, alig vannak a buszokon, villamosokon. A főpolgármester nem zárja ki, hogy egyszer meg kell hozni azt a döntést, hogy semmilyen közösségi közlekedés sincs a városban.

Karácsony Gergely szerint nem csak néhány hétig fog tartani a jelenlegi helyzet, hanem hónapokig. Szerinte ez jó, mert így nem egyszerre szakad rá a kórházi ellátásra a sok beteg, ha el lehet húzni a járvány csúcsát, akkor talán minden rászorulónak jut majd kórházi ágy és lélegeztetőgép.

Éppen tegnap írtunk arról, hogy reggel a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépén, több mint 3 millió maszk, 100 ezer koronavírus-teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett az országba.

A Suparna Airlines gépe Ferihegyen – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg az alábbi videót és megérted miért van szükség arra, hogy most otthon maradjunk.

Fotók: MTI/Kovács Tamás