Oh Tannenbaum címmel Fábry Sándor önálló estjét élvezhetjük Gyálon. A Budasteppel Óbudán sétálhatunk Krúdy nyomában, a Vácrátóti Botanikus kertben séta után Beethoven zenéjével ismerkedhetünk. Biatorbágyon filmmaraton, a Gödöllői Királyi Kastélyban babakiállítás és családi nap, Angyalföldön Varázsnapok várnak. Érden Jótékonysági Gálaműsor, a MOMkultban az Ópiumkeringő, az Aréna Cornerben görög est kínál kellemes estét.

Fábry Sándor Gyálon: Oh, Tannenbaum

Gyálon az Arany János Közösségi Ház ad otthon Fábry Sándor önálló estjének. Az egykorvolt karácsonyok valamennyiünk számára ismerős kalandjairól. Akik ismerik, szívesen hallgatják újra, de közben felnőtt egy új generáció, akik minden bizonnyal örömmel fogadják.

Egy Krúdy-fröccs Óbudán

Római emlékek, templom és zsinagóga, iskola, piac, községi kocsma, városi temető, kisvendéglő, mindez egy helyen: Óbudán. Andalogjunk együtt Krúdy nyomdokaiban, merüljünk el a kisvárosi hangulatban a Budastep sétáján.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Beethoven bakancsban Vácrátóton

A klasszika három nagy zeneszerzője közül Beethoven vonzódott leginkább a természethez. A süketségével egyre inkább küzdő komponista egyik legnagyobb szívfájdalma volt, hogy a természet hangjait nem hallhatta. A VI. szimfónia (Sinfonia Pastorale) a leghíresebb természetzenék egyike. Bősze Ádám bő egy órás előadásában korabeli dokumentumok és Beethoven levelezése alapján beszél a természet, a zene és a szerző viszonyáról. Az előadás előtt körbesétálhatjuk a botanikus kertet is.

Filmmaraton Biatorbágyon

Az utóbbi évek legizgalmasabb, legmélyebb és legkülönlegesebb filmjeivel örvendeztetik meg a legkitartóbb filmimádókat a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődéi Központban két napon át.

Babakiállítás és családi nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

November 27-én új időszaki kiállítás megnyitója alkalmából színes programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély. A „Dédszüleink ebben ünnepeltek – Zarándokok ajándékai” tárlatunkon, zarándok csoportok által ajándékozott, népviseletbe öltöztetett babákat mutatnak be egészen 2022. február 13-ig.

Téli Szezonnyitó Gálaműsor a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Érd-Simonpusztán Jótékonysági Szezonnyitó Gálaműsor a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A nap házigazdái: Zoltán Erika és Laklóth Aladár. A parádés előadást Katalin bál követi a Bivaly Csárdában.

Görög tradíciók szombat este

Görög est: Zeys és barátai az Aréna Cornerben

Az eleinte elsősorban autentikus, tradicionális görög stílusban megszólaló zenész lassan húsz éve saját műveket is játszik, melyekben a hagyományos és modern világ zenei elemei ötvöződnek, ezzel egyidejűleg létrehozva a magyarországi görög zenét. Hangzásának különlegessége Zeys különleges hangulatú klarinét-, illetve buzuki játéka, rembetiko stílusú énekmódja. Várnak szeretettel mindenkit erre a csodálatos görög estre Arena Corner Cseh Sörözőbe.

HÉT ÉVSZAK, KÖZTE EGY TÉL a FÉM ARTS &Cafeban

Egy musicalbe csomagolt tragikomédia, vagy egy savanyú vígjáték, megtűzdelve musical-betétekkel. Mindegy is. A lényeg, hogy a Néző nevethessen és/vagy sírhasson az élet görbetükrén átlesve, miközben fülbemászó dallamok ritmusára dobban meg a szíve: hiszen ezek a főhősök még szerencsétlenségükben is szerethetőek! Az előadásban a nyugalom megzavarására alkalmas zenei betétek hangzanak el!

Varázsnapok a Tücsöktanyán – Angyalföldi Gyermek- És Ifjúsági Házban

BARÁTUNK A KÖRNYEZETÜNK, Fogyasztás-szüneti Világnap, „Ne vásárolj semmit” Nap Biomesével. PUFF ANCSI EGY NAPJA: Gubás Gabi és a Szeleburdi zenekar öko koncertje Angyalföldön. Jöhet a sok cukorka és csokoládé, na és persze a palacsinta sem maradhat ki a fogások közül… Vidám interaktív mesekoncert sok-sok sütéssel, főzéssel a végén egy kis tornával fűszerezve.

Ópiumkeringő a MOMkultban

Ez az este nem csak koncert, hanem színház is, és nem csupán színház, hanem koncert is. Ezért az Ópiumkeringő nem monodráma zenével, hanem egy sokszereplős színdarab, amelyben a Karádyt alakító Pataki Szilvia partnerei a hangszeres muzsikusok. Előadja: PATAKI SZILVIA és Modern Art Orchestra

Karády Katalint Pataki Szilvia alakítja

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/gyalikozhaz