Az otthonunkban számtalan lámpatípus megtalálható a mennyezeti lámpáktól kezdve az állólámpákon át egészen az asztali lámpákig. A közlekedőterekhez és a lépcsőfeljárókhoz pedig elengedhetetlen kellék a falilámpa. 

Remek dekorációs kiegészítő

A falilámpák segítségével bármilyen lakást otthonossá tehetünk. Azonkívül, hogy megvilágítják a tereket, remek dekorációs kellékek is egyben. A felszereléshez érdemes szakértő segítségét kérni, mivel fontos, hogy mindig törekedjünk a maximális biztonságra az elektromos berendezések telepítésénél.

Családi házak esetében bevett szokás, hogy a mennyezeti lámpa padláson lévő vezetékének vonalán kötik be a falilámpát is. Van egy könnyebb megoldás is azok számára, akik maguk kötnék be. Ebben az esetben vásároljunk egy villásdugót, egy sorcsatlakozót és egy vezetéket. Ezeket összeszerelve a falilámpákat hasonlóképpen tudjuk működtetni, mint egy egyszerű asztali lámpát.

Az összekötés így nem bonyolult, és a megfelelő színű kábel kiválasztásával szinte láthatatlanná is tehetjük azt. 

Milyen falilámpát válasszunk?

A falilámpák kínálata mára bőséges. A modern stílusútól kezdve a klasszikus modelleken át egészen a bohém darabokig szinte minden fellelhető a piacon. A megfelelő falilámpa kiválasztásához mindenképpen érdemes átböngészni a Decorstar-Dekoráció És Világítás kínálatát.

Mielőtt kiválasztanánk a legszimpatikusabbat, van néhány szempont amit érdemes szem előtt tartani. Az első és legfontosabb, hogy a kiválasztott darab legyen energiatakarékos és ezáltal környezettudatos. Ebből kifolyólag válasszunk LED technológiával készült darabot, amely lényegesen kevesebb áramot vesz fel a működése során a hagyományos izzókkal szemben. 

Nagyon fontos a biztonság is a kiválasztás alkalmával, ezért kerüljük a hagyományos izzó hevítéssel működő modelleket. Gyakran előfordul, hogy falilámpával váltanánk ki a mennyezeti lámpát, vagy éppen mindkettőt beépítjük, de a napi rutin során csak a falilámpát használjuk. Ebben az esetben jó, ha a fali lámpa színhőmérséklete állítható vagy változtatható a fényereje. 

Egy kellemes hangulatú megvilágítás mindig jól megalapozza a családi és baráti beszélgetéseket, de az olvasáshoz is kiváló társ lehet. Számos olyan tevékenység van, amihez nélkülözhetetlen egy jó háttérvilágítás, kezdve a romantikus estéktől egészen az alkotói tevékenységekig.

LED-et a falra is

Összességében megállapítható, hogy érdemes a modern technológia vívmánya mellett döntenünk és beszereznünk egy jól kivitelezett LED falilámpát. A környezetvédelmi szempontok figyelembevételével, ami az optimális áramfogyasztást foglalja magában, egy igazán remek kellékre tehetünk szert otthonunkban. A falilámpák sokrétű felhasználási módja miatt biztosan nem fogjuk megbánni a döntésünket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.