A gödi képviselő-testület Fidesz-DK-LMP-Jobbik koalíciója pénteken megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel.

A fegyelmi eljárás elindításának okaként a jogköreiktől megfosztott alpolgármesterek a Szervezési- és Működési Szabályzat megsértését, a beszerzési szabályzat megsértését, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyását jelölték meg. Az ülésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy bár a beadvány készítői nem tudnak konkrét szabálysértést megnevezni, a „biztonság kedvéért” szeretnék lefolytatni a vizsgálatot.

Ez a vizsgálat az önkormányzatnak 3 millió forintjába fog kerülni. Mivel Balogh úgy vélte, hogy nem erre kellene a város amúgy sem túl sok pénzét költeni, ezért nem szavazta meg a beadványt, de mivel takargatnivalója nincs, az eredményt elfogadta és áll elébe a vizsgálatnak.

A Momentum szerint a két alpolgármester nem volt hajlandó ilyen vizsgálatnak alávetni magát, tárgyalni sem hagyták a lehetőségét sem, és több alkalommal még a napirendről is levetették a kérdést.

A felfüggesztést Balogh Csaba megvétózta, mert ez véleménye szerint mindenképp sértené Göd város érdekeit – így ezt a határozatot 15 nap múlva tárgyalhatják újra.

Még júniusban írta meg a BudaPestkörnyeke.hu, hogy kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzék kettészakadt, a DK-LMP-Jobbik-tömb pedig a Fidesszel együtt csökkentette Balogh Csaba hatalmát. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Balogh Csaba – Forrás: Bpk montázs